Συνεργασία Socar - Equinor για νέα κοιτάσματα πετρελαίου και ΦΑ στο Αζερμπαϊτζάν

Το σχέδιο είναι προχωρήσει σε μια επιτυχημένη γεώτρηση στα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή Karabakh του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε με ανακοίνωσή της η νορβηγική εταιρεία Equinor στο Αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων Trend, σχολιάζοντας τον προγραμματισμένο αρχικό πλαίσιο δραστηριοτήτων συνεργασίας, στο πλαίσιο συμφωνιών που υπογράφτηκαν ανάμεσα στην Equinor και την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Socar το Μάιο του τρέχοντος έτους.

«Συζητάμε τα σχέδια και τα χρονοδιαγράμματα με την SOCAR ενώ οι ακριβείς λεπτομέρειες εξαρτώνται από τα συμβόλαια εξοπλισμού και υπηρεσιών», ανέφερε σχετικά η εταιρεία.

Να σημειώσουμε ότι στις 5 Ιουλίου, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ilham Aliyev ενέκρινε την συμφωνία που υπογράφτηκε στις 30 Μαΐου 2018 ανάμεσα στην SOCAR και την Equinor. Ειδικότερα, η πρώτη συμφωνία είναι μια συμφωνία παροχής υπηρεσιών κινδύνου (διαμοιρασμός του επενδυτικού ρίσκου μεταξύ των συμμετεχόντων) στο κοίτασμα Karabakh, στο Κασπία Θάλασσα, ενώ η δεύτερη συμφωνία αφορά τον διαμοιρασμό της παραγωγής και την εξερεύνηση στις αναμενόμενες υποδομές Dan Ulduzu, Azhrafi και Aypara.

Το κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου Karabakh ανακαλύφθηκε το 2000 και βρίσκεται 130 χιλιόμετρα, ανατολικά του Μπακού. Τα βάθη του κοιτάσματος ποικίλουν από 250 μέτρα έως 450 μέτρα. Τα αρχικά αποθέματα πετρελαίου του κοιτάσματος εκτιμώνται στους 100 εκατομμύρια τόνους.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η SOCAR έχει αναλάβει την ανάπτυξη του κοιτάσματος. Η εξερεύνηση της πετρελαιοπηγής στο κοίτασμα Karabakh σχεδιάζεται να γίνει το 2018. Η εταιρεία υπολογίζει πως θα έχει βγάλει τις πρώτες ποσότητες υδρογονανθράκων το 2021.

ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου