Τμήμα Περιβάλλοντος: Ευθύνη η διαχείριση του φυσικού πλούτου

InBusinessNews  05/06/2018 09:00
Τμήμα Περιβάλλοντος: Ευθύνη η διαχείριση του φυσικού πλούτου

Τμήμα Περιβάλλοντος: Ευθύνη η διαχείριση του φυσικού πλούτου

InBusinessNews  05/06/2018 09:00

Το Τμήμα Περιβάλλοντος με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σημειώνει ότι η διάσωση του πλανήτη εξαρτάται σε μέγιστο βαθμό από τις ανθρώπινες αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των φυσικών πόρων του, προσθέτοντας ότι στην Κύπρο, είμαστε τυχεροί καθότι έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ πλούσιο σε αξία φυσικό πλούτο με βουνά, παράκτια περιβάλλοντα, δάση, θάλασσες, υγροβιότοπους, έντονη βιοποικιλότητα.

RELATED ARTICLES


Το Τμήμα Περιβάλλοντος σημειώνει σε ανακοίνωσή του την ευθύνη με την οποία μας επιφορτίζει η διαχείριση και προστασία του φυσικού πλούτου, προσεγγίζοντας τον,  ως ένα ενιαίο φυσικό πλούτο που αποτελεί τη βάση για την υγιή και αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας με σημαντική προσφορά στο ευρύτερο περιβάλλον της ανατολικής Μεσογείου.

Το Τμήμα προτρέπει περαιτέρω σε  πρακτικές  που οδηγούν σε μια κοινωνία πιο συνετής κατανάλωσης, από πλευράς πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων.

Σε σχέση με την κατανάλωση πλαστικών, που αποτελεί το φετινό θέμα της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και εμείς εδώ στην Κύπρο υστερούμε σε ότι αφορά στην περιβαλλοντικής διαχείρισης αποβλήτων και την όσο το δυνατό λιγότερη παραγωγής τους, προσθέτει το Τμήμα προσθέτοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι η Κύπρος δεν θα είναι ανάμεσα στις χώρες με την υψηλότερη παραγωγή αποβλήτων στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντός διαβεβαιώνει τους πολίτες μας ότι στην όλη προσπάθεια για μια υγιή περιβαλλοντικά προσέγγιση ανάπτυξης, ο φυσικός πλούτος του τόπου μας και η διατήρηση της ακεραιότητας του αποτελούν πρώτιστο στόχο.

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας