Πέφτουν οι υπογραφές για τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών

InBusinessNews  29/05/2018 09:51
Πέφτουν οι υπογραφές για τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών

Πέφτουν οι υπογραφές για τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών

InBusinessNews  29/05/2018 09:51
Τη συμφωνία χρηματοδότησης προς ανέγερση ιδιόκτητου τερματικού αποθήκευσης πετρελαιοειδών στο Ενεργειακό Κέντρο Βασιλικού, θα συνυπογράψουν ο Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών (ΚΟΔΑΠ) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018. 

RELATED ARTICLES

 
Το ιδιόκτητο τερματικό αποθήκευσης πετρελαιοειδών αποτελεί το πρώτο έργο υποδομής στην Κύπρο που δανειοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), γνωστού και ως «Σχέδιο Γιούνκερ».
 
Η παρούσα φάση του έργου, με εκτιμώμενη συνολική επένδυση 50 εκατ. Ευρώ, αποτελείται από έξι δεξαμενές αποθήκευσης υγρών καυσίμων συνολικής χωρητικότητας 200.000 κυβικών μέτρων, αγωγούς και αντλιοστάσια, συστήματα πυρασφάλειας και προστασίας, καθώς και κτίριο διοίκησης.
 
Η ανέγερση του τερματικού αποτελεί σημαντικό έργο της ενεργειακής υποδομής της χώρας, συμβάλλει στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από την Λάρνακα, διασφαλίζει την ενεργειακή επάρκεια της Κύπρου με τον πλέον αποτελεσματικό και οικονομικό τρόπο, ενώ ταυτοχρόνως αξιοποιεί τα διαθέσιμα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του τόπου.
 
Την ΕΤΕπ θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της κ. Jonathan Taylor και τον ΚΟΔΑΠ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Πανίκος Μαλέκος. Την τελετή υπογραφής θα προσφωνήσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.
 
 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας