Επιδοτούμενο ρεύμα σε άτομα βαριάς κινητικής αναπηρίας

Εντός ενός μηνός ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης θα εκδώσει διάταγμα που θα αντιμετωπίσει μέσω της εισαγωγής εισοδηματικών κριτηρίων ύψους 31.000 ευρώ, το πρόβλημα που προέκυψε με την ειδική διατίμηση 08 της ΑΗΚ για επιδοτούμενο ηλεκτρικό ρεύμα για άτομα με βαριά κινητική αναπηρία.

Αυτό δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου η οποία σήμερα εξέτασε θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού τα οποία εκκρεμούν ενώπιον της και διαχρονικά την απασχολούν.
 
«Η Κυβέρνηση με εισοδηματικά κριτήρια τις 31.000 ευρώ θα δώσει αυτή τη δυνατότητα σε άτομα που έχουν βαριά κινητική αναπηρία (παραπληγία, τετραπληγία, τύφλωση, άτομα σε αιμοκάθαρση και κατά πλάκα σκλήρυνση)», δήλωσε ύστερα από τη συνεδρία της Επιτροπής ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης.
 
Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι κατέληξαν με το Υπουργείο Εργασίας στη διαπίστωση ότι το όλο πλαίσιο σε σχέση με το επιδοτούμενο ηλεκτρικό ρεύμα «χρήζει αναθεώρησης» καθώς «διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλά κενά και τρύπες».
 
Προχωρούμε με αυτό το μέτρο αλλά θα δούμε και το συνολικό πλαίσιο που αφορά την διατίμηση 08 της ΑΗΚ, πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με τις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι δεν έχει «αυτή τη στιγμή κάτι», ενώ λειτουργός του Υπουργείου ανέφερε ότι διανύουμε αυτή τη στιγμή τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου από το 2014 και στο κομμάτι ενημέρωσης του κοινού γίνονται προσπάθειες από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου.  
 
Επιπλέον, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «η γεωπολιτική αστάθεια που παρατηρείται και η οποία αυξάνει τις τιμές πετρελαίου διεθνώς μας ανησυχεί γενικότερα ποιες οικονομικές επιπτώσεις ενδέχεται να υπάρξουν».
 
Ανέφερε ότι το γεγονός ότι τελευταία κρατήθηκαν χαμηλά οι τιμές πετρελαίου βοήθησαν στο χαμηλό κόστος των αερομεταφορών, δηλαδή, όπως εξήγησε, το κόστος των τουριστικών πρακτόρων που φέρνουν τουρίστες στην Κύπρο και πρόσθεσε ότι με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θα αυξηθεί και το συγκεκριμένο κόστος, αλλά και το κόστος των κυπριακών βιομηχανιών και του ρεύματος, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.
 
Ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι συμφωνήθηκε με την ΡΑΕΚ προφορικά και αναμένεται και γραπτώς, κάτι που θα μπορέσει να δώσει περισσότερη ευελιξία στις επιχειρήσεις για να τοποθετήσουν φωτοβολταϊκό καθώς πλέον οι επιχειρήσεις θα πληρώνονται με το κόστος αποφυγής.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024