ΑΗΚ: Αντικατάσταση οδικού φωτισμού με LED στον Δήμο Ιδαλίου

  07/05/2018 17:10
ΑΗΚ: Αντικατάσταση οδικού φωτισμού με LED στον Δήμο Ιδαλίου

ΑΗΚ: Αντικατάσταση οδικού φωτισμού με LED στον Δήμο Ιδαλίου

  07/05/2018 17:10
Την Τετάρτη, 2.5.2018 υπογράφτηκε συμφωνία μεταξύ του Δήμου Ιδαλίου και της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (Διεύθυνση μη Ρυθμιζόμενων Δραστηριοτήτων) για την αντικατάσταση όλων των ενεργοβόρων φωτιστικών του Οδικού Φωτισμού του Δήμου με φωτιστικά LED.

RELATED ARTICLES


 
Ο συνολικός αριθμός φωτιστικών που θα αντικατασταθούν αριθμεί περίπου 4.300.  Ο Δήμος Ιδαλίου δαπανά κάθε χρόνο, για τον οδικό φωτισμό, ποσό περίπου €240.000 ενώ με την αντικατάσταση των φωτιστικών με λαμπτήρες LED θα απολαμβάνει εγγυημένων εξοικονομήσεων που θα φτάνουν το 65.4% της σημερινής του κατανάλωσης.
 
Η συμφωνία περιλαμβάνει:

την προμήθεια φωτιστικών LED, τα οποία εξασφαλίστηκαν με βάση το νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων (Ν.140(Ι)/2016) από τη θυγατρική εταιρεία της ΑΗΚ (ESCO AHK LTD)

την αντικατάστασή των παλαιών φωτιστικών με τα νέα φωτιστικά

την διαχείριση των παλαιών φωτιστικών σύμφωνα με τις προβλεπόμενες περιβαλλοντικές πρακτικές και τέλος

την συντήρησή τους (υλικά και εργατικά) για περίοδο οκτώ χρόνων από την ημερομηνία εγκατάστασης τους με δυνατότητα ανανέωσης της Συμφωνίας Συντήρησης μετά την λήξη της. 

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ιδαλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές τιμές συντήρησης όπως αυτές διαμορφώθηκαν πρόσφατα, θα εξοικονομήσει στο διάστημα της οκταετούς συντήρησης το ποσό των €106.000 περίπου.  Επιπρόσθετα οι εξοικονομήσεις του Δήμου Ιδαλίου μετά την αποπληρωμή της αρχικής του επένδυσης, η οποία με βάση την συμφωνία θα γίνει 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των αντικαταστάσεων, θα επωφελείται κάθε χρόνο περίπου το ποσό των €156.130 χωρίς ΦΠΑ (σύμφωνα με σημερινές τιμές αγοράς πετρελαίου).
 
Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας η αντικατάσταση θα διαρκέσει 16 εβδομάδες και το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2018.
 
Τέλος σημειώνουμε ότι ο Δήμος Ιδαλίου είναι ο πρώτος Δήμος παγκύπρια που θα υλοποιήσει αυτό το τόσο σημαντικό έργο για τους δημότες του αλλά και τον τόπο γενικότερα, αφού συμβάλλει στην προσπάθεια για μείωση των ενεργειακών δαπανών και των περιβαλλοντικών ρύπων.
 

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας