Δήμος Λάρνακα: Τροποποιήσεις στο Μνημόνιο μετακίνησης των πετρελαιοειδών

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε τις προτάσεις τροποποίησης του Μνημονίου για μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από τη πόλη.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης με θέμα την ενημέρωση και υποβολή εισηγήσεων σχετικά με το Μνημόνιο Συναντίληψης που αφορά  τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο. Το Μνημόνιο προτάθηκε την περασμένη Τρίτη, 3 Απριλίου 2018 κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη».

Κατά τη συνεδρία «ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το Μνημόνιο και τις εισηγήσεις για τροποποίηση του. Στη συνέχεια ακούστηκαν οι απόψεις των Δημοτικών Ομάδων και μελών του Συμβουλίου οι οποίες καταγράφηκαν και θα αποτελούν μέρος της τελικής συγγραφής της πρότασης του Δήμου Λάρνακας για διαμόρφωση του Μνημονίου Συναντίληψης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σήμερα ο Δήμος δεν έλαβε τελική απόφαση έγκρισης ή απόρριψης της πρότασης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τις προτάσεις τροποποίησης του Μνημονίου έτσι ώστε οι πρόνοιες του να καταστούν αποτελεσματικές με τέτοιο τρόπο που το ίδιο το Μνημόνιο να αποτελεί ένα αποτελεσματικό και χρήσιμο εργαλείο που να διασφαλίζει τη γρηγορότερη μετακίνηση των εγκαταστάσεων, τον δυνατότερο και αποτελεσματικότερο έλεγχο τήρησης των δεσμεύσεων των εταιρειών και του κράτους και τις συνέπειες που θα έχει η κάθε πλευρά σε περίπτωση μη τήρησης των συμφωνηθέντων».
 
Τις επόμενες ημέρες προστίθεται «η επιστολή πού θα σταλεί στον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού με τις εισηγήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα δημοσιευτεί ούτως ώστε οι δημότες να γνωρίζουν με λεπτομέρεια τις θέσεις του Δήμου Λάρνακας. Την τελική του θέση θα διαμορφώσει ο Δήμος σε προσεχή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού πρώτα έχει την τελική θέση της κυβέρνησης για τα συγκεκριμένα αιτήματά του».
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνει η ανακοίνωση «αποφάσισε για όλες τις εξελίξεις και αποφάσεις ενημερωθούν τόσο η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και Επαρχίας Λάρνακας όπως και οι δημότες σε πάνδημη συγκέντρωση" που θα ανακοινωθεί αργότερα.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΕΕ: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους