Εθνικός στόχος η μείωση εκπομπών αερίου κατά 24% από το 2005

  26/03/2018 08:30
Εθνικός στόχος η μείωση εκπομπών αερίου κατά 24% από το 2005

Εθνικός στόχος η μείωση εκπομπών αερίου κατά 24% από το 2005

  26/03/2018 08:30

Ο εθνικός στόχος μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, που αναμένεται να καθοριστεί για την Κύπρο, θα είναι στο 24% από τα επίπεδα του 2005, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας πως εκτιμάται ότι για την επίτευξη του νέου αυτού στόχου θα απαιτηθούν σημαντικές αλλαγές κυρίως στον τομέα της ενέργειας και των μεταφορών, με κατάλληλη διείσδυση καθαρότερων καυσίμων, προώθηση κατάλληλων πολιτικών και μέτρων, για περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

RELATED ARTICLES


Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Ωρα της γης», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 24 Μαρτίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως εκτιμάται πως η Κύπρος, με την κατάρτιση και εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και μέτρων προς επίτευξή του στόχου αυτού θα ανεξαρτητοποιηθεί μερικώς από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, και θα μεταβεί σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Παράλληλα, μέσα από το νέο πακέτο «κλίμα και ενέργεια» της ΕΕ, η Κύπρος θα μπορεί να αξιοποιήσει κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα υποστηρίζουν την υλοποίηση των σχετικών πολιτικών και μέτρων, ανέφερε.

Επίσης σημείωσε ότι η χώρα μας έχει εντάξει δυναμικά στο ενεργειακό ισοζύγιό της την «καθαρή και πράσινη ενέργεια», ενώ προωθείται η «πράσινη οικονομία» μέσω των κατάλληλων σχεδίων για ενθάρρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Η βούλησή μας για ανάληψη άμεσης δράσης ενάντια στην κλιματική αλλαγή και την εν γένει προστασία του φυσικού κεφαλαίου του τόπου μας, αλλά και παγκόσμια, αποδεικνύεται και σήμερα στην Ώρα της Γης, όπου σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα και ενώνουμε τη φωνή μας με την ανθρωπότητα ευρύτερα προκειμένου να πετύχουμε ένα πιο καθαρό και πιο βιώσιμο περιβάλλον, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Υπογράμμισε ακόμη πως "αποτελεί χρέος και ευθύνη μας να διαφυλάξουμε το φυσικό κεφάλαιο του πλανήτη μας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν  καλύτερη ποιότητα ζωής. Για να γίνει αυτό κατορθωτό, πρέπει να δράσουμε άμεσα και να εφαρμόσουμε τις αναγκαίες πολιτικές και μέτρα, ώστε η κλιματική αλλαγή να καταστεί διαχειρίσιμη και αναστρέψιμη".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας