Το WE-Qualify μεταξύ των 9 για τα ευρωπαϊκά βραβεία

Ανάμεσα από 200 ευρωπαϊκές υποψηφιότητες, το κυπριακό έργο WE-Qualify «Βελτίωση δεξιοτήτων και προσόντων τεχνητών που σχετίζονται με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων» έχει αναδειχθεί στις 9 καλύτερες και επιτυχημένες υποψηφιότητες ευρωπαϊκών έργων της χρονιάς, που συνεισφέρουν στην προώθηση καθαρής, ασφαλούς και αποδοτικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, τρία βραβεία, ένα από κάθε κατηγορία (Καταναλωτές, Δημόσιος τομέας, Επιχειρήσεις), θα αναδειχθούν μέσω ψηφοφορίας από ειδική κριτική επιτροπή και ένα βραβείο θα προκύψει από τους Ευρωπαίους πολίτες μέσω δημόσιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυπριακής υποψηφιότητας του έργου WE-Qualify, ώστε να λάβει το πρώτο βραβείο από την ψηφοφορία του κοινού, ψηφίζοντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: VOTE. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 5 Ιουνίου 2016 και οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα βραβευθούν στις 14 Ιουνίου 2016 σε μια ειδική τελετή απονομής των ευρωπαϊκών βραβείων για τη Βιώσιμη Ενέργεια που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας.

Σκοπός του έργου WE-Qualify είναι να βοηθήσει τον κατασκευαστικό τομέα της Κύπρου να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις δεξιοτήτων στο εργατικό δυναμικό σε σχέση με την κατασκευή ενεργειακά αποδοτικών κτηρίων. Έτσι διοργανώνονται προγράμματα κατάρτισης που απευθύνονται σε τεχνικούς εγκαταστάτες, για θερμομονώσεις, κουφώματα, συστήματα σκίασης και λέβητες βιομάζας, με τη χρήση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού και κατάλληλα διαμορφωμένων εργαστηρίων.

Οι συμμετέχοντες οργανισμοί στην κοινοπραξία είναι το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών (CEA) ως συντονιστής, το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ), το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ), η Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ), ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού (ΥΕΕΒΤ).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου