Οι κάτοικοι Λάρνακας αντιδρούν για τους σχεδιασμούς του λιμανιού

Με τίτλο «όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή» κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας,  πραγματοποιούν την Παρασκευή (29/1) στις τέσσερις το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρνακας, ενόψει συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο αναμένεται να λάβει σημαντικές αποφάσεις.

Σε δελτίο Τύπου των ανεξάρτητων ομάδων «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς - Μενεού», αναφέρεται ότι «στις τέσσερις το απόγευμα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, η οποία αναμένεται να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας Medserv για εξάμηνη παράταση στο λιμάνι. Την συνεδρία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Λάρνακας με στόχο να ακούσει τις απόψεις των διαφόρων φορέων της πόλης σχετικά με το θέμα αυτό».

Οι τρεις ανεξάρτητες ομάδες απευθύνουν «δημόσια έκκληση στο Δήμαρχο όπως στην συνεδρία καλέσει και εκπροσώπους μας, εφόσον εμείς οι πολίτες είμαστε οι πιο άμεσα επηρεαζόμενοι από τη βιομηχανοποίηση του λιμανιού».

Στο δελτίο Τύπου οι ομάδες καλούν «τους συμπολίτες μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, καθώς η παραμονή των εταιρειών στο λιμάνι θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των Λαρνακέων και θα αποτελέσει στην ουσία ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης» αφού όπως διερωτούνται «ποιος τουρίστας θα θέλει να κάνει διακοπές σε μια βιομηχανική πόλη, όπου επιτελούνται εργασίες βαριάς βιομηχανίας με επικίνδυνες χημικές ουσίες».

Ταυτόχρονα καλούν τους συμπολίτες τους «να ζητήσουν τα αυτονόητα, δηλαδή την προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους, να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά και δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα».

Οι ομάδες «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού», ζητούν «από τους εκλελεγμένους άρχοντες όπως προασπιστούν της υγείας και ασφάλειας των δημοτών, τα οποία τίθενται σε κίνδυνο από τις εργασίες βαριάς βιομηχανίας που επιτελούνται και θα επιτελούνται στο λιμάνι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΕΕ: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου
Great Sea Interconnector: Απαντά σε Παπαναστασίου ο ΑΔΜΗΕ-Διαθέσιμο στους επενδυτές το νέο business plan