ΑΗΚ: Οι «κομάντο» των μεγάλων εισπράξεων

Συνολικές εισπράξεις ύψους €20 εκατ. κατάφερε να κάνει ειδική επιτροπή που συστήθηκε στην Αρχή Ηλεκτρισμού, με σκοπό την είσπραξη οφειλών από μεγάλους, προβληματικούς πελάτες, οι οποίοι χρωστούν εκατομμύρια ευρώ στην ΑΗΚ.

Το σημερινό ΔΣ της ΑΗΚ, το οποίο ανέλαβε προ διετίας τον οργανισμό, προχώρησε στη σύσταση πενταμελούς επιτροπής, υπό τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα –μέλος του ΔΣ- με σκοπό να περιορίσει τον μεγάλο βραχνά των ανείσπρακτων οφειλών.

Μεγάλοι πελάτες που είτε αρνούνταν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της ΑΗΚ, είτε τέθηκαν υπό διαχείριση, διόγκωσαν τις οφειλές προς την Αρχή σε δεκάδες εκατομμύρια. Η πενταμελής επιτροπή, η οποία αποτελείται από δύο μέλη του ΔΣ και δύο διευθυντικά στελέχη της ΑΗΚ, εφάρμοσε πολιτική μηδενικής ανοχής προχωρώντας μάλιστα σε διακοπές ρεύματος σε όσους δεν συμμορφώνονταν με τις υποδείξεις για διευθέτηση των υποχρεώσεών τους.

Η εργασία της πενταμελούς επιτροπής απέφερε καρπούς, αφού τους τελευταίους 15 –περίπου- μήνες έχουν εισπραχθεί λογαριασμοί συνολικού ύψους €20 εκατ. Μάλιστα, το InBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η λίστα μεγάλων, προβληματικών πελατών που καταρτίστηκε από την επιτροπή περιείχε συνολικά 40 ονόματα πελατών. Ξενοδοχεία, εμπορικές επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα των «κομάντο» της ΑΗΚ, οι οποίοι έχουν ενισχύσει τις ταμειακές ροές του οργανισμού, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τους προβληματικούς λογαριασμούς της Αρχής. Σημειώνεται ότι τα μηνιαία έσοδα της ΑΗΚ από λογαριασμούς ανέρχονται σε 40 με 50 εκατ. ευρώ.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα των χειρισμών της ΑΗΚ σε σχέση με μεγάλους πελάτες παλαιό χρέος της αλυσίδας υπεραγορών Ορφανίδη το οποίο μεταφέρθηκε σε εταιρεία, συνδεδεμένη με την Τράπεζα Κύπρου. Μάλιστα, η ΑΗΚ για 24 –περίπου- ώρες έκοψε την παροχή ηλεκτρισμού προς το Jumbo στα Πολεμίδια, αφού το συγκεκριμένο κτήριο μεταφέρθηκε στην κυριότητα εταιρείας της Τράπεζας Κύπρου ενώ στο παρελθόν ανήκε στις υπεραγορές Ορφανίδη.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους