ΑΗΚ: Στην τρόικα η απάντηση της κυβέρνησης

Την απάντησή του σε σχέση με τον διαχωρισμό της ΑΗΚ απέστειλε το Υπουργείο Ενέργειας, έπειτα από συνάντηση και ενημέρωση του Γιώργου Λακκοτρύπη με το ΔΣ  του ημικρατικού οργανισμού.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews η απάντηση στάλθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 5 Ιανουαρίου, προς τους δανειστές με τα βασικά επιχειρήματα αναφορικά με το μέλλον της ΑΗΚ. Η κυβέρνηση επιδιώκει να ανατρέψει την αρνητική απάντηση της τρόικας κυρίως για τη μη αποδοχή των δανειστών για μη αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ.

Παράλληλα, η απάντηση στέκεται και στις ιδιάζουσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα κυρίως λόγω του Κυπριακού και των προοπτικών ανάπτυξης της αγοράς ενέργειας σε ενδεχόμενο λύσης του προβλήματος. Παράλληλα, προωθείται ο διαχωρισμός της ΑΗΚ με συγκεκριμένα χρονικά βήματα, εντός του 2016 και βεβαίως τα σημαντικά πλεονεκτήματα που θα έχει ο οργανισμός βάσει μελλοντικών υποδομών μέσω επενδύσεων, όπως τα δίκτυα φυσικού αερίου εντός της Κύπρου αλλά και οι υποθαλάσσιοι αγωγοί που θα φέρνουν το φυσικό αέριο από την ΑΟΖ στη χώρα.

Θα πρέπει παράλληλα, να τονιστεί ότι η απάντηση των δανειστών επί των νέων θέσεων του Υπουργείου Ενέργειας, αναμένονται άμεσα και πιο συγκεκριμένα εντός του επόμενου 48ωρου. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη επιστολή της τρόικας έφτασε στην Κύπρο στις 25 Δεκεμβρίου και την επόμενη εβδομάδα Υπουργείο Ενέργειας και ΔΣ ΑΗΚ επιδόθηκαν σε αγώνα δρόμου προς ανατροπή των αρνητικών δεδομένων, βάσει οικονομικών στοιχείων και υπολογισμών για το μελλοντικό μοντέλο λειτουργίας του οργανισμού.

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις