Συντεχνίες ΑΗΚ: Εγκαταλείφθηκε η ιδέα της αποκρατικοποίησης

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και ανησυχίες τους, αφιερώνοντας πολύ χρόνο. "Ο ίδιος αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η ΑΗΚ για την οικονομία του τόπου, στηρίζει το Λειτουργικό & Λογιστικό Διαχωρισμό και έδωσε σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο ΕΕΒΤ για την ορθή στελέχωση του Οργανισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Λειτουργικού Διαχωρισμού", προστίθεται.

Ο ΠτΔ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επανατόνισε ότι το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ έχει πλέον εγκαταλειφθεί και η ΑΗΚ δεν πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί ούτε στο εγγύς αλλά ούτε και στο απώτερο μέλλον.

Λόγω μνημονιακής υποχρέωσης, σημειώνεται, θα ληφθεί μία κατ’ αρχήν απόφαση για το διαχωρισμό της ΑΗΚ, η υλοποίηση της οποίας θα υπόκειται σε επανεξέταση σε 2 χρόνια, λαμβανομένων σοβαρά υπόψη όλων των αστάθμητων παραγόντων και ιδιαιτεροτήτων του Τομέα Ηλεκτρισμού που εν πολλοίς επισημαίνονται και στη μελέτη των συμβούλων του ΥΕΕΒΤ, και αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του Λειτουργικού & Λογιστικού Διαχωρισμού.

"Ο ΠτΔ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΥΕΕΒΤ θα στηρίξουν και θα συνδράμουν στην προσπάθεια της ΑΗΚ για ολοκλήρωση του Λειτουργικού και Λογιστικού Διαχωρισμού προς όφελος της Κοινωνίας και των Καταναλωτών. Παράλληλα, σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, ο ΠτΔ συνέστησε να πραγματοποιηθεί εντατικός διάλογος για όλα τα θέματα που ευρίσκονται σε εκκρεμότητα αναφορικά με την ΑΗΚ και τον Τομέα Ηλεκτρισμού", καταλήγει η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024