Στην τελική ευθεία για την αποξήλωση των διυλιστηρίων στη Λάρνακα

Στην τελική ευθεία για την αποξήλωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου στην αστική περιοχή των Δήμων Λάρνακας και Λιβαδιών, εισέρχεται η πόλη.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ο Δήμος έχει παραλάβει αίτηση από το ΚΕΤΑΠ που αφορά την κατεδάφιση και αποξήλωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών. Παράλληλα έχει παραληφθεί και Περιβαλλοντική Μελέτη η οποία έχει αποσταλεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος, σύμφωνα με τον νόμο, για γνωστοποίηση».

Με την παραλαβή της αίτησης και της μελέτης από το Δήμο Λάρνακας «ουσιαστικά συμπληρώνεται το πρώτο σκέλος της υλοποίησης του Διατάγματος Τερματισμού χρήσης. Αναμένεται ότι θα επισπευσθούν και οι διαδικασίες της μετακίνησης των ιδιωτικών εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, αφού  η μετακίνηση των εγκαταστάσεων του υγραερίου αποτελεί και το σοβαρότερο κίνδυνο για την ασφάλεια στα πλαίσια της οδηγίας SEVEZO και πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

Ο Δήμος Λάρνακας, συνεχίζει το δελτίο Τύπου, «ανακοινώνει την έναρξη του Ρυθμιστικού Σχεδίου Περιοχής, που εκπονείται από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για ορθολογική ανάπτυξη».

Προστίθεται ακόμα ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης «του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2015, θα γίνει παρουσίαση της προκαταρκτικής έκθεσης του Υπουργείου Εσωτερικών – Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως που αφορά το Σχέδιο Περιοχής για την περιοχή των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου στην αστική περιοχή των Δήμων Λάρνακας και Λιβαδιών».   

Ο Δήμος Λάρνακας «εκφράζει την ικανοποίηση του προς τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού» για όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου να υλοποιηθεί το διάταγμα τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πετρελαιοειδών.

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου