Οι αριθμοί της VTTI

Η VTTI ιδρύθηκε το 2006 και είναι μια από τις αναπτυσσόμενες ανεξάρτητες εταιρείες αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων στον κόσμο. Από 4 τερματικά χωρητικότητας 1,7 εκατ. κυβικών μέτρων το 2006, η εταιρεία πλέον διαθέτει δώδεκα τερματικά σε πέντε ηπείρους χωρητικότητας 8.7 εκατ. κυβικών μέτρων.

Ένα εξ αυτών των τερματικών βρίσκεται στην Κύπρο. Η επιλογή της Κύπρου γι’ αυτή την επένδυση έγινε λόγω της στρατηγικής θέσης του νησιού. Η VTTI ήθελε να επενδύσει σε ένα τερματικό πετρελαιοειδών στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται περιοχή με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα πετρελαιοειδών.

Tο τερματικό στο Βασιλικό ήδη λειτουργεί από το Νοέμβριο του 2014 με 28 δεξαμενές και δυνατότητα αποθήκευσης 544 χιλιάδων κυβικών μέτρων καυσίμων - βενζίνη, κηροζίνη, ντίζελ και καύσιμα αεροσκαφών. Στην δεύτερη φάση, η οποία βρίσκεται υπό μελέτη, θα κατασκευαστούν 13 δεξαμενές για μαζούτ και στερεό πετρέλαιο και η συνολική χωρητικότητα του τερματικού θα ανέλθει στα 849 χιλιάδες κυβικά μέτρα. Θα προστεθούν δηλαδή ακόμα 305 χιλ.κυβικά μέτρα.

Η προβλήτα έχει τέσσερα σημεία, όπου  μπορούν να προσδένουν δεξαμενόπλοια 5 έως και 160 χιλιάδων τόνων. Εκτείνεται 1500 μέτρα στην ανοικτή θάλασσα και έχει δύο βραχίονες σε κάθε σημείο πρόσδεσης για κάθε προϊόν, με ικανότητα φόρτωσης - εκφόρτωσης 2500 κυβικών μέτρων την ώρα.

H VTT Vasiliko Ltd ιδρύθηκε το 2010 και είναι θυγατρική της VTTI B.V. Η VTTI ιδρύθηκε το 2006 και είναι κοινοπραξία δύο εταιρειών. Μέτοχοι της VTTI είναι ο ολλανδικός κολοσσός Vitol κατά 50%  και η VIP. Πρόσφατα αποχώρησε από την κοινοπραξία η MISC - ναυτιλιακή εταιρεία με κύριο μέτοχο την κρατική εταιρεία πετρελαίου Petronas της Μαλαισίας.

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024