SEOP: Ανάπτυξη πλατφόρμας «κοινωνικού ηλεκτρισμού»

Το Social Electricity Online Platform (SEOP) διοργανώνει το πρώτο δικό του συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον οργανισμό και τα τελευταία του επιτεύγματα καθώς και τα οράματά του για το μέλλον, στις 5 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτίριο 3, Αίθουσα 101), στις 15:00.

Το κύριο θέμα του συνεδρίου είναι η εξέλιξη του Social Electricity ως ένα ολοκληρωμένο online κοινωνικό εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την προσωπική τους ενεργειακή κατανάλωση συλλογικά, μέσα από την αλληλεπίδραση και τη σύγκριση με τους φίλους, τους γείτονες και τους άλλους χρήστες.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα online μαθήματα εκμάθησης, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πρότζεκτ για να βοηθήσει τους ευρωπαίους πολίτες να αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, καθώς και για το πώς να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στα σπίτια τους. Ακόμη, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα αποτέλεσμα πιλοτικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στις χώρες – μέλη του SEOP (Κύπρος, Ελλάδα, Λιθουανία, Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Μάλτα και Ιρλανδία) καθώς και την ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες στην έρευνα.

Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κωνσταντίνος Ξήχειλος, και ο Παναγιώτης Κελίρης, Λειτουργός Ενέργειας της Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρος (ΡΑΕΚ), οι οποίοι θα συζητήσουν σχετικά με την πολιτική διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.

Στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκεται και Δρ Αβραάμ Γεωργίου από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οποίος θα μιλήσει σχετικά με τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, καθώς και ο Νικόλας Φιλίππου από την Ερευνητική Μονάδα Ενεργειακής Αειφορίας «ΦΩΣ», ο οποίος θα μιλήσει για το έργο SmartPV.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Δειτε Επισης

Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις
Στο 80% το ποσοστό υλοποίησης του τερματικού-Δίνει μάχη με τον χρόνο για την ευρωπαϊκή χορηγία η ΔΕΦΑ
Έρχεται επιπρόσθετο εξειδικευμένο προσωπικό από την Κίνα για το τερματικό-Σε τι ελπίζει ο Παπαναστασίου