Βόλτα στη Μακαρίου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

INBusinessNews  14/10/2015 07:04
Βόλτα στη Μακαρίου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Βόλτα στη Μακαρίου με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

INBusinessNews  14/10/2015 07:04
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει τον ανεφοδιασμό αυτοκινήτων σε πρατήρια καυσίμων, ωστόσο τα εννιά ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Κύπρου εξασφαλίζουν ενέργεια από τα 15 ειδικά σημεία φόρτισης που δημιούργησε η ΑΗΚ (υπηρεσία e-charge). 

Το InBusinessNews βρέθηκε σε ένα σταθμό φόρτισης που βρίσκεται στο Περιφερειακό Γραφείο της ΑΗΚ στη Λευκωσία κι έκανε βόλτα με ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη λεωφόρο Μακαρίου. 

Μπορεί στην Ευρώπη να αυξάνεται σταδιακά η ζήτηση για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς η εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρήματος, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ευρωπαίων, ωστόσο, σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η οποία ακολουθεί με χρονοκαθυστέρηση τέτοιου είδους τεχνολογικά φαινόμενα, κυκλοφορούν μόλις 9 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η διάνυση μεγαλύτερης απόστασης αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τους πιθανούς αγοραστές, καθώς η φόρτιση ενός αυτοκινήτου για να καλύψει 220 χιλιόμετρα κοστίζει λιγότερο από 5 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης ηλεκτρικού οχήματος θα πρέπει να αποταθεί σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ να υπογράψει τη σύμβαση παροχής υπηρεσιών και να παραλάβει τη κάρτα RFID με την οποία θα έχει άμεση πρόσβαση σε όλους τους φορτιστές που έχουν εγκατασταθεί ή θα εγκατασταθούν από την ΑΗΚ στο μέλλον. Ο κάθε χρήστης του συστήματος θα χρεώνεται €25,00 πάγιο, στον πρώτο λογαριασμό και τα τιμολόγια θα αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων κάθε διμηνία. Η τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα γίνεται με βάση τη διατίμηση 15.

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος έχουν εγκατασταθεί σε  15 συνολικά επιλεγμένα σημεία σε δημόσιους χώρους ώστε να εξυπηρετούν το κάτοχο ηλεκτρικού οχήματος να καλύψει με το όχημα του ολόκληρη τη Κύπρο. Έχουν εγκατασταθεί 8 σταθμοί φόρτισης στην Επαρχία Λευκωσίας, 2 στη Λεμεσό, 1 στις Πλάτρες, 1 στη Λάρνακα, 1 στον Πρωταρά, 1 στην Πάφο και 1 στη Πόλη Χρυσοχούς. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα της ΑΗΚ: www.eac.com.cy.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας