Ενημέρωση από τη ΡΑΕΚ ζητούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ

INBusinessNews  07/10/2015 14:32
Ενημέρωση από τη ΡΑΕΚ ζητούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ

Ενημέρωση από τη ΡΑΕΚ ζητούν οι συντεχνίες της ΑΗΚ

INBusinessNews  07/10/2015 14:32

Ενημέρωση από τη ΡΑΕΚ αναφορικά με τη μελέτη του Υπουργείου Ενέργειας για την ΑΗΚ, ζητούν οι συντεχνίες που δραστηριοποιούνται στην Αρχή, ΕΠΟΠΑΗ, ΣΗΔΗΚΕΚ, ΣΕΠΑΗΚ και ΣΥΒΑΗΚ.

Με επιστολή τους στον Ανδρεά Πουλλικκά, πρόεδρο της ΡΑΕΚ, τον Φίλιππο Φιλίππου αντιπρόεδρο και τον Κύπρο Κυπριανίδη, μέλος, οι τέσσερις συντεχνίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Ενέργειας έχει αναθέσει σε συμβούλους την εκπόνηση μελέτης για το Βέλτιστο Τρόπο Λειτουργίας της ΑΗΚ και πως η προκήρυξη της μελέτης, καθώς και οι όροι εντολής προς τους συμβούλους είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Ωστόσο οι συντεχνίες αναφέρουν πως «ο Υπουργός Ενέργειας, παρά τις δεσμεύσεις προς την Βουλή και προς τους εργαζομένους σε ό,τι αφορά τη διαφάνεια, σε σύντομο χρονικό διάστημα έσπευσε να καταθέσει υπό τύπο “εξπρές” ενδιάμεση μελέτη προς το Υπουργικό Συμβούλιο και πιθανόν προς την Τρόικα για να προκαταλάβει και να δεσμεύσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Σημειώνουν δε πως σε καμία περίπτωση δεν ζητήθηκε από τους “μελετητές” να ακούσουν τις απόψεις και τις θέσεις των συντεχνιών και κάνουν λόγο για «πέπλο μιας επιτήδειας εμπιστευτικότητας».

Οι συντεχνίες προειδοποιούν πως «λανθασμένες προθέσεις που ελέγχονται, καθοδηγούνται και προωθούνται από γνωστούς κύκλους του Υπουργείου» όπως αυτές παρουσιάστηκαν στην ΡΑΕΚ μέσα στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το Νέο Μοντέλο Αγοράς, θα έχουν «τρομακτικές» συνέπειες.

«Θέλουμε να σας παρακαλέσουμε να μας πληροφορήσετε κατά πόσο ως η αρμόδια Ανωτάτη Αρχή έχετε ενημερωθεί για τη μελέτη και αν σας έχει δοθεί για σχόλια προτού κατατεθεί στο Υπουργικό και στην Τρόικα η “ενδιάμεση μελέτη” και αν σε οποιοδήποτε στάδιο έχει ζητηθεί η άποψη της ΡΑΕΚ επί του θέματος και αν ναι, ποιες ήταν οι απόψεις που κατέθεσε» καταλήγουν στην επιστολή τους οι συντεχνίες της ΑΗΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας