Το όραμα και οι σχεδιασμοί του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής

Την ετήσια Εκθεση του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής της Κύπρου για την περίοδο Οκτωβρίου 2014 με Σεπτεμβρίου 2015, επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανδρέας Πουλλικάς. Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε το ρόλο του Συμβουλίου και ανάλογων φορέων, σημειώνοντας ότι θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη αξιοποίηση του επιστημονικού προσωπικού του.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος επεσήμανε το γεγονός ότι ο κ. Πουλλικάς κατέχει τη θέση και του Προέδρου της ΡΑΕΚ θα υποβοηθήσει ακόμη περισσότερο σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό της ενεργειακής στρατηγικής του κράτους.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο κ. Πουλλικάς ανέφερε ότι  η Έκθεση ασχολείται με λειτουργικά θέματα του Συμβουλίου, όπως η δομή, οι αρμοδιότητες, οι λειτουργικές διαδικασίες και η στελέχωση και πρόσθεσε ότι  καταγράφεται ο διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους με την Ενέργεια φορείς, με αρμόδιους Υπουργούς καθώς και με ιδιωτικούς παράγοντες, με στόχο την κατάρτιση του ενεργειακού σχεδιασμού της Κύπρου.

Επεσήμανε ακόμη ότι καταγράφονται οι δραστηριότητες του Συμβουλίου για ικανοποίηση των στόχων του κράτους σε θέματα ενεργειακής πολιτικής μέχρι το 2030 και που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ηλεκτρικές συνδέσεις και τους διαδρόμους φυσικού αερίου από την Νοτιο-Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη.
Σημείωσε ακόμη ότι στόχος του Συμβουλίου είναι να πραγματοποιήσει το στόχο να προχωρήσει το κράτος στον πλήρη ενεργειακού σχεδιασμό του.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο, ο κ. Πουλλικάς είπε ότι «ήδη έχουμε χαράξει το όραμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν και είναι πολλές ώστε να έχουμε ένα ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό για την Κύπρο. Το χρονοδιάγραμμα το επεξεργαζόμαστε». Πρόσθεσε ότι η Έκθεση που παρέδωσαν είναι η πρώτη ετήσια Έκθεση του Συμβουλίου Ενεργειακής Στρατηγικής.

Ανέφερε επίσης ότι η Έκθεση ασχολείται και με τα πεπραγμένα του Συμβουλίου που περιλαμβάνουν δύο εκθέσεις. «Η μια αφορά την Ενεργειακή Ένωση και η άλλη αφορά την Κύπρο στη νέα ενεργειακή εποχή και αυτό είναι το όραμα που έχουμε καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως επίσης και το ποιες μελέτες πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να χαράξουμε τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κύπρου», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα