Επίσκεψη Λακκοτρύπη σε Γαλλία και Βρετανία

Για Λονδίνο και Παρίσι αναχωρεί ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης για να συμμετάσχει σε επιχειρηματικά φόρουμ με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο, ενώ θα έχει επαφές και με εκπροσώπους ενεργειακών κολοσσών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λακκοτρύπης θα ηγηθεί επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνουν από κοινού το Υπουργείο Ενέργειας, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός θα συμμετάσχει την Τετάρτη στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου, που θα πραγματοποιηθεί στη βρετανική πρωτεύουσα, παρουσιάζοντας στους παρευρισκόμενους τις ευκαιρίες που προσφέρονται για επενδύσεις και επιχειρηματικές συνεργασίες στην Κύπρο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο Στρατηγικής Ανάπτυξης της βρετανικής εταιρείας BG Group.

Την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, ο κ. Λακκοτρύπης θα αναχωρήσει για το Παρίσι για να ηγηθεί της κυπριακής επιχειρηματικής αποστολής, η οποία, την Παρασκευή, θα συμμετάσχει στο Κυπρο-Γαλλικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Την αποστολή και το Φόρουμ συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Ενέργειας, το ΚΕΒΕ και ο CIPA .

Το πρόγραμμα της επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Ενέργειας στο Παρίσι θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Παρασκευής με χωριστές συναντήσεις που θα έχει, αρχικά με τον Πρόεδρο και Πρώτο Εκτελεστικό Διευθυντή του γαλλικού οίκου Beicip, συμβούλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα θέματα υδρογονανθράκων και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο Έρευνας και Παραγωγής της εταιρείας Total.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πράσινο Βουλής στον προϋπολογισμό του Ταμείου ΑΠΕ & ΕΞΕ-Οι ανησυχίες των βουλευτών
Πέρασε από την Ολομέλεια με δεσμεύσεις κονδυλίων ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Με ηλεκτρική διασύνδεση και συνεργασία σε θέματα υδρογονανθράκων στο Ισραήλ ο Παπαναστασίου
Επιτυχής άσκηση πυρόσβεσης στο υπερσύγχρονο τερματικό της ΕΚΟ Κύπρου στο Βασιλικό
Γ. Παπαναστασίου: Στοχευμένα αντισταθμιστικά για πράσινη φορολογία-Ο στόχος για το τερματικό στο Βασιλικό
Πήρε θέση για το τερματικό ο Πρέσβης της Κίνας-«Θα συμβούν καλά πράγματα μετά τις πολλές δοκιμασίες»
Νέα αύξηση της παραγωγής στο πρώτο δίμηνο του έτους για την Energean
Μπαράζ συσκέψεων Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-Ψηλά στις συζητήσεις το μετοχικό σχήμα
Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού: Στα μέσα Μαΐου σε διαβούλευση οι ρυθμιστικές αποφάσεις