Σημαντική συμφωνία για φυσικό αέριο στο Ισραήλ

Μια σημαντική συμφωνία δισεκατομμυρίων για την παραγωγή φυσικού αερίου στη Μεσόγειο μεταξύ της Κυβέρνησης του και κοινοπραξίας συμπεριλαμβανόμενης και της αμερικανικής εταιρείας Noble ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, την Πέμπτη.

"Η συμφωνία αυτή θα αποφέρει εκατοντάδες δισεκατομμύρια σέκελ στους Ισραηλινούς τα χρόνια που έρχονται. Το φυσικό αέριο που θα φθάσει στο Ισραήλ θα συμβάλει στην σημαντική μείωση του κόστους διαβίωσης", δήλωσε σε σύντομη παρέμβασή του ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν δημοσιοποίησε λεπτομέρειες για τη συμφωνία αυτή. Οι συνομιλίες ανάμεσα στην ισραηλινή κυβέρνηση, από την μία πλευρά, και την Noble Energy μαζί με την ισραηλινή συνεταίρο της Delek Group, από την άλλη πλευρά, αφορούσαν κυρίως την τιμή του φυσικού αερίου που θα προέρχεται από τα ισραηλινά κοιτάσματα και την μελλοντική αξιοποίηση αυτών των κοιτασμάτων.

Η Noble Energy και η Delek Group εκμεταλλεύονται από κοινού από το 2013 το κοίτασμα Ταμάρ, που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ανοικτά της Χάιφα. Εχουν επίσης συνεταιριστεί για την αξιοποίηση του κοιτάσματος Λεβιάθαν, του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου της Μεσογείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 130 χιλιομέτρων ανοικτά της Χάιφα και η εκμετάλλευσή του θα αρχίσει όταν θα αρχίσουν να εξαντλούνται τα αποθέματα του Ταμάρ.

Προηγούμενες συμφωνίες της ισραηλινής κυβέρνησης αμφισβητήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών από την αρχή ανταγωνισμού, γεγονός που προκάλεσε νέες διαπραγματεύσεις υπό την άσκηση ισχυρών πολιτικών πιέσεων.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους