Το κόστος καυσίμων οδηγεί προς τα πάνω την τιμή του ηλεκτρικού

Αύξηση 2% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αυτό το μήνα λόγω αύξησης στο κόστος των καυσίμων διεθνώς αναμένει η ΡΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρός της Γιώργος Σιαμμάς ύστερα από συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ στα γραφεία του κόμματος.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των κομμάτων μετά την λήψη σημαντικών αποφάσεων εκ μέρους της Αρχής στο τομέα της ενέργειας του τόπου.

“Η ΡΑΕΚ μας έχει ενημερώσει για τις εξελίξεις και για τις αποφάσεις της, θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί η ΡΑΕΚ καταφέρνει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα να χειρίζεται αυτά τα ζητήματα μέσα στα σωστά πλαίσια του χρόνου και με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι επειδή πλησιάζει η ολοκλήρωση της λήξης της θητείας της παρούσας Αρχής τέλος του Γενάρη,  επιθυμεί να συγχαρεί τα μέλη της Αρχής γιατί όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται εκεί έχουν επιτελέσει ένα πάρα πολύ σημαντικό και αξιόλογο έργο με υπευθυνότητα σοβαρότητα και δεοντολογία.

“Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές, ίσως η πλέον σημαντική, είναι η περίοδος του Μαρί όπου κατάφεραν, σε συνεργασία με την ΑΗΚ, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεραστούν τα προβλήματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τρόπο που χειρίζονται τα διάφορα θέματα και ως ΑΚΕΛ θα είμαστε πάντα στην διάθεσή τους, για ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία για προώθηση ζητημάτων και ασκώντας και την απαραίτητη κριτική εκεί και όπου απαιτείται”, ανέφερε.

Ο κ. Σιαμμάς είπε ότι η ενημέρωση γίνεται σε όλα τα κόμματα και αφορά τις πολύ σημαντικές αποφάσεις που ολοκληρώνουν το ρυθμιστικό πλαίσιο και για το μοντέλο αγοράς ηλεκτρισμού και για την μεθοδολογία διατιμήσεων της ΑΗΚ, αλλά και για τον λειτουργικό και λογιστικό διαχωρισμό της ΑΗΚ.

“Αποφάσεις που θα βοηθήσουν τον τομέα της αγοράς ηλεκτρισμού για τα επόμενα χρόνια και θα βοηθήσουν την ένταξη ΑΠΕ μέσα στο πλαίσιο της ανταγωνιστικής αγοράς χωρίς επιδοτήσεις”, σημείωσε.

Σε ερώτηση αν αναμένονται νέες αυξήσεις στο ρεύμα, ο κ. Σιαμμάς είπε ότι οι αυξήσεις στη τιμή ή μειώσεις όπως είναι γνωστό έρχονται ανάλογα με την την διαφοροποίηση στη διεθνή τιμή των καυσίμων.

“Είναι γνωστό ότι οι τιμές του ηλεκτρισμού έχουν μειωθεί κατά σχεδόν 40% τα τελευταία δύο χρόνια , αυτό το μήνα φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση στο δύο τοις εκατό , δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με βεβαιότητα που θα κινηθούν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρόλο που οι ειδικοί καταγράφουν ότι περίπου ως το τέλος του χρόνου δεν αναμένουν ιδιαίτερες μεταβολές , όμως αυτό δεν μπορεί κανένας με βεβαιότητα να το προβλέψει”, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι το κόστος οπωσδήποτε θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές. “`Όπως μετακυλίεται η μείωση στο κόστος καυσίμων, μετακυλίεται και η αύξηση. Αυτό είναι αυτόματο”, ανέφερε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου