Ολοκληρώθηκε η ανέγερση δεξαμενών αποθήκευσης της Petrolina στο Βασιλικό

Ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση του έργου ανέγερσης δεξαμενών αποθήκευσης στο Βασιλικό, από την Petrolina (Ηoldings) Public Ltd, κατά την διάρκεια της 15ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης.

Τη συνέλευση απασχόλησε μεταξύ άλλων και η συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης του δικτύου των πρατηρίων  στο πρότυπο ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε θέματα ασφάλειας περιβάλλοντος, λειτουργικότητας και εμφάνισης. 

Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Οικονομικών της Petrolina (holdings) Public Ltd, Ντίνος Λευκαρίτης μίλησε στην κάμερα του ΙnBusinessNews μετά το τέλος της συνέλευσης. Ο κ. Λευκαρίτης αναφέρθηκε στα κέρδη της εταιρείας για το 2014, τα οποία ανέρχονται σε €5,8 εκατομμύρια πριν τη φορολογία, έναντι €8,5 εκ. το 2013 ενώ το κέρδος της φορολογίας ανήλθε στα €5,2 εκ. έναντι €8,5 εκ. το προηγούμενο έτος. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις προοπτικές της εταιρείας καθώς και τη γενικότερη μερισματική πολιτική, συμπλήρωσε ο κ. Λευκαρίτης, «το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σέντ τον Οκτώβριο του 2014 και δεύτερου προμερίσματος ύψους 1,7 σέντ τον Απρίλιο του 2015».

Κατά την διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκε η πρόταση για καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 1,7 σεντ ανά μετοχή. Το συνολικό μέρισμα για το 2014 ανέρχεται στα 5,1 σεντ ανά μετοχή ή 15,0% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής. 

Δειτε Επισης

BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ