Εφικτή η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο οικόπεδο 12

INBusinessNews  08/06/2015 11:38
Εφικτή η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο οικόπεδο 12

Εφικτή η εκμετάλλευση του κοιτάσματος στο οικόπεδο 12

INBusinessNews  08/06/2015 11:38

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υδρογονανθράκων (ΜΙΤΥ), καλωσορίζει τις «Δηλώσεις Εμπορευσιμότητας» του κοιτάσματος «Αφροδίτη» από τις εταιρείες Noble και Delek.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δηλώσεις ουσιαστικά σηματοδοτούν την έναρξη της διαδικασίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου του οικοπέδου 12 της Κυπριακής ΑΟΖ και οδηγούν το όλο εγχείρημα από την σφαίρα του «πιθανού» στην σφαίρα του «εφικτού».

«Οι Δηλώσεις Εμπορευσιμότητας, πέραν της καθαρά τεχνικής και οικονομικής πτυχής τους, εμπεριέχουν και την ευρύτερη γεωπολιτική σημασία τους, αφού μέσα από αυτές διαφαίνεται και η πρόθεση των κρατών που εμπλέκονται στην παγκόσμια διαχείριση της ενέργειας, να επιτρέψουν στην χώρα μας να ενταχθεί στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι οι διαδικασίες πλέον για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της Κυπριακής ΑΟΖ από τις διαχειρίστριες εταιρείες  θα επιταχυνθούν και γι αυτό επιβάλλεται και αντίστοιχη επιτάχυνση διαδικασιών στο εσωτερικό, τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και σε ιδιωτικό-επιχειρηματικό.

«Η εκπόνηση ενός Σχεδίου Δράσης για την εσωτερική εκμετάλλευση του φυσικού αερίου είναι επιβεβλημένη και άμεσης προτεραιότητας έτσι ώστε τόσο η αγορά όσο και οι απαιτούμενες υποδομές να είναι έτοιμες για αξιοποίηση του ΦΑ με την άφιξη του στην Κύπρο», αναφέρεται, ενώ το Ινστιτούτο προσθέτει ότι η αξιοποίηση του ΦΑ για εσωτερική χρήση αποτελεί το κλειδί της επανεκκίνησης της ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας