Εντός των επόμενων μηνών η μετακίνηση των πετρελαιοειδών από Λάρνακα

Εντός των επόμενων μηνών αρχίζει η διαδικασία μετακίνησης των κρατικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών του ΚΟΔΑΠ, που βρίσκονται εγκατεστημένα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤΑΠ στη Λάρνακα, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και για τη μετακίνηση των ιδιωτικών εταιρειών πετρελαιοειδών.

«Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για τη μετακίνηση των κρατικών αποθεμάτων του ΚΟΔΑΠ που είναι εγκατεστημένα στην ΚΕΤΑΠ», ανέφερε ο κ. Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της  συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου, προσθέτοντας ότι το απόγευμα θα έχει συνάντηση με την ΚΟΔΑΠ για αυτό το θέμα.

Εξήγησε ότι με βάση το σχεδιασμό, κάποια από τα αποθέματα θα μετακινηθούν σε εγκαταστάσεις της ΑΗΚ στη Μονή και τα υπόλοιπα σε ειδικό χώρο στο Βασιλικό. «Πρόθεσή μας είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μετακινηθούν τα κρατικά αποθέματα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως ακολουθούν οι εταιρείες υγραερίων με τις οποίες θα συναντηθεί αύριο, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα ήδη έγιναν διαβουλεύσεις. Ακολούθως θα μετακινηθούν τα υγρά καύσιμα των ιδιωτικών εταιρειών.

«Βρέθηκε ήδη ο χώρος στο Βασιλικό, έχει ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό σχέδιο , απομένει η βούληση των ιδιωτικών εταιρειών να μετακινηθούν τόσο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής Λάρνακας αλλά και για την ανάπτυξη της περιοχής», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν οι εταιρείες έχουν ενδοιασμούς, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι τα θέματα θα συζητηθούν στο διάλογο που θα ακολουθήσει, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «το βέβαιο είναι ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μετακινηθούν» οι εγκαταστάσεις από τη Λάρνακα.

«Θα ανοίξει ο δρόμος με τα κρατικά αποθέματα, θα ακολουθήσουν οι κρατικές εταιρείες γιατί υπάρχει το διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών το οποίο θέτει το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να μετακινηθούν και τα χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι το κυριότερο θέμα αφορά το πώς θα μετακινηθούν με το πιο βέλτιστο τρόπο τα πετρελαιοειδή. «Αντιλαμβάνεστε μιλάμε για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες τόνους καύσιμα, θα πρέπει να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος μετακίνησης τους είναι αυτό που συζητήσω σήμερα με τον οργανισμό», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΕΕ: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους