Εξοικονόμηση ενέργειας από ipH Photiades Foodstuff Suppliers Ltd

Η ipH Photiades Foodstuff Suppliers Ltd, η οποία εξειδικεύεται στην εισαγωγή, αποθήκευση και διανομή καταναλωτικών προϊόντων, εγκατέστησε το σύστημα εξοικονόμησης Powerstar για εξοικονόμηση ενέργειας  που συνεπάγεται με μείωση των λειτουργικών εξόδων και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η ipH λειτουργεί με γνώμονα τη βελτίωση της ενεργειακής της απόδοσης και έχει ήδη επενδύσει σε μηχανήματα και εξοπλισμό υψηλής απόδοσης όπως ψυγεία υγρής αμμωνίας, συστήματα κλιματισμού, μοτέρ υδραυλικής ανύψωσης κ.α. "Η διεύθυνση της ipH εμπιστεύτηκε την τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης και επέλεξε το σύστημα Powerstar ως την ιδανική λύση για τη συνολική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και προστασίας των μηχανημάτων της", σημειώνεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι "η ομάδα του Powerstar διενήργησε προεπισκόπηση στο υποστατικό, κατέγραψε την εισερχόμενη τάση ηλεκτρισμού και τον ηλεκτρικό/ηλεκτρονικό μηχανισμό και αφού ετοίμασε τεχνο-οικονομική μελέτη με εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης προχώρησε στην εγκατάσταση συστήματος PowerStar 500kVA". 

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε: «Η εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® οδήγησε στη μείωση της τάσης από περίπου 234V, σε 224V. Μετά την εγκατάσταση ακολούθησε η τυπική διαδικασία επαλήθευσης (IPMVP-International Performance Measurement and Verification Protocol) που επιβεβαίωσε τα εγγυημένα ποσοστά εξοικονόμησης στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η κατανάλωση στην ipH θα μειωθεί ετήσια κατά 94784.43kWh. με  αντίστοιχη μείωση στη Μέγιστη Ζήτηση σε kVA (10%). Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση €19,526 και τη μείωση της εκπομπής ρύπων κατά 51,28 τόνους. Η περίοδος απόσβεσης της επένδυσης δεν ξεπερνά τα 2,5 χρόνια».

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου