PGS: Σχέδιο LED «Pay Αs You Save»

Η PGS Lighting Electrical λανσάρει ξανά το πρωτοποριακό σχέδιο LED «Pay As You Save», το οποίο, από το 2013, έχει βοηθήσει μεγάλο αριθμό υποστατικών στην Κύπρο να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν σημαντικά τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα ενώ το σημαντικότερο στοιχείο του είναι η ευκολία στην αποπληρωμή αφού γίνεται με μηνιαίες δόσεις που είναι ίσες με το υπολογιζόμενο ποσό εξοικονόμησης.  

Η εταιρεία σημειώνει ότι οι λαμπτήρες διόδων φωτοεκπομπής (LED) εξαπλώνονται ραγδαία και χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο ως μια ταυτόχρονα οικολογική και οικονομική λύση για οικιστικά και επαγγελματικά υποστατικά, οδικό φωτισμό και κρατικά κτίρια. "Εκτός της μεγάλης εξοικονόμησης ενέργειας που προσφέρουν, που ανέρχεται στο 80%, οι λαμπτήρες LED έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, μικρό κόστος συντήρησης, δεν περιέχουν την επιβλαβή ουσία του υγρού υδράργυρου, προσελκύουν λιγότερα έντομα και διατίθενται σε πληθώρα επιλογών", αναφέρεται.. 

Πριν την εφαρμογή του σχεδίου, η PGS Lighting Electrical προβαίνει σε εμπεριστατωμένη τεχνοοικονομική μελέτη για να αναγνωρίσει τα σημεία του υποστατικού όπου θα ήταν χρήσιμη και συμφέρουσα μια επένδυση σε λαμπτήρες LED και να προσδιορίσει την εξοικονόμηση που θα προέλθει από την αντικατάσταση των υψηλής κατανάλωσης λαμπτήρων με λαμπτήρες τύπου LED. Έπειτα παρουσιάζει στον ενδιαφερόμενο τα συμπεράσματα της μελέτης που συμπεριλαμβάνει χρονοδιάγραμμα με ενδεικτικό χρόνο απόσβεσης του κόστους της επένδυσης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η αποπληρωμή χωρίζεται σε μηνιαίες άτοκες δόσεις, ίσες με το ποσό της μηνιαίας εξοικονόμησης. "Ως αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται καθόλου ο μηνιαίος προϋπολογισμός εξόδων". Παράλληλα, η PGS προσφέρει εγγύηση τριών χρόνων για όλους τους λαμπτήρες που παρουσιάσουν πρόβλημα ή καούν.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Νεόφυτος Νεοφύτου δήλωσε σχετικά: «Τα κτίρια στην Κύπρο είναι άκρως ενεργοβόρα, κάτι που -σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με άλλες χώρες στην ΕΕ- καταλήγει να επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον όσο και τον Κύπριο πολίτη οικονομικά. Μέσω του σχεδίου LED «Pay As You Save» έχουμε καταφέρει να συμβάλουμε στην άμβλυνση του προβλήματος αυτού και γι’ αυτό έχουμε αποφασίσει να επαναφέρουμε το σχέδιο ως μία πράσινη υπηρεσία, την οποία είναι σε θέση να προσφέρει η εταιρεία μας».  

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι "χάρη στην εμπειρία 30 χρόνων στο χώρο των φωτιστικών και του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, η PGS Lighting Electrical κατέχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να εφαρμόσει καινοτόμες λύσεις για οικονομικό και οικολογικό φωτισμό".

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024