Σ. Kασίνης: Υπάρχουν τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων

Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της δεύτερης ερευνητικής γεώτρησης με την επωνυμία “Αμαθούσα” στο ερευνητικό τεμάχιο 9 της κυπριακής ΑΟΖ, όλοι οι εμπλεκόμενοι συνιστούν ψυχραιμία, ενώ κάλεσαν τον κυπριακό λαό να μην απογοητεύεται. 

Τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Υπουργός Ενέργειας, δήλωσαν πως δεν αλλάζουν οι ενεργειακοί σχεδιασμοί του νησιού, ενώ υπογράμμισαν ότι η κοινοπραξία ENI/KOGAS έχει ζητήσει χρόνο για να επαναξιολογήσει το ενεργειακό δυναμικό της περιοχής.

Ο πρώην Διευθυντής Ενέργειας του Υπουργείου και σύμβουλος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Σόλων Κασίνης, μιλώντας στο InBusinessNews, ανέφερε ότι πράγματι τα αποτελέσματα της γεώτρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα, ωστόσο, αναμένει κάποιον αρμόδιο- από πλευράς της εταιρείας- να επεξηγήσει με επιστημονικούς όρους τι ακριβώς βρήκαν.

«Κατά την άποψη μου υπάρχουν τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων και μια νέα γεώτρηση θα αναδείξει το εύρος των κοιτασμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι υπήρχε τεράστιο ενδιαφέρον από εταιρείες για το τεμάχιο 9. Μάλιστα, εξέφρασε την ελπίδα ότι η  κοινοπραξία ENI/KOGAS θα παραμείνει στην Κύπρο για νέα γεώτρηση καθώς είναι προς το συμφέρον της εταιρείας να τηρήσει το συμβόλαιο – που είναι τριετές- καθώς επένδυσαν χρόνο και χρήματα.

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην Κυβέρνηση καθώς καθυστερεί με την έλευση του φυσικού αερίου στην κυπριακή αγορά. «Γιατί να μην φέρουμε φυσικό αέριο στην εγχώρια αγορά το 2018, και να περιμένουμε το 2020 και 2022; Το Ισραήλ μέσα σε τρία χρόνια το έχει κατορθώσει», επεσήμανε.

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου