Delek: Σχέδιο ανάπτυξης του «Αφροδίτη»

Τους σχεδιασμούς που κάνει η Delek Driling με Noble και Avner για το οικόπεδο «Αφροδίτη» ανακοίνωσε η εταιρεία στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ. Όπως παρουσιάζει ο «Φιλελεύθερος», προβλέπεται πλωτή μονάδα άντλησης και αποθήκευσης, που θα αγοραστεί ή ενοικιαστεί για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» με την πρώτη ροή φυσικού αερίου να υπολογίζεται περίπου το 2020, με ημερήσια παραγωγή της τάξης των 800 εκατ. κυβικών ποδών.
 
Τα δικαιώματα της Κύπρου κυμαίνονται, ανάλογα με την ημερήσια παραγωγή, από το 60% έως το 83% των εσόδων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ημερήσια παραγωγή του κοιτάσματος «Αφροδίτη» καθορίζεται στα 800 εκατ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου ημερησίως. Με βάση την παραγωγή αυτή, το ποσοστό της Δημοκρατίας θα πλησιάζει στο 70%.

Όπως αναφέρεται, αυτό σημαίνει ότι, αν διατίθεται όλη η ποσότητα, με βάση τις σημερινές διεθνείς τιμές, η Δημοκρατία θα εισπράττει από το «Αφροδίτη», περίπου 1,5 εκατ. δολάρια την ημέρα ή περίπου $550 εκατ. ετησίως για 25 χρόνια περίπου, από τα οποία θα αφαιρούνται σταδιακά τα έξοδα και υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει μετά το 2020.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2015, θα ληφθεί και απόφαση για το αν θα γίνει στο «12» και γεώτρηση για πετρέλαιο.

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου