Τσουχτερή η τιμή πετρελαίου στην Κύπρο

Η Ελλάδα έχει την όγδοη πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η ιστοσελίδα fuel-prices-europe. Η μέση τιμή της αμόλυβδης, στην Ελλάδα, βρίσκεται στα €1,35/ λίτρο, γεγονός που σημαίνει ότι οι οδηγοί επωφελούνται ελάχιστα από το καθοδικό ράλι στην τιμή του πετρελαίου. Αιτία είναι οι φόροι, που αντιστοιχούν στο 62% της τελικής τιμής.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η πιο ακριβή βενζίνη πωλείται στην Ολλανδία, στα 1,56 ευρώ το λίτρο. Η πιο φθηνή βρίσκεται στην Εσθονία, με το λίτρο να πωλείται για λιγότερο από ένα ευρώ.

Στην Κύπρο, η τιμή της αμόλυβδης έχει πέσει στα €1,168/λίτρο.

Αντίστοιχα, το πιο ακριβό πετρέλαιο της Ευρωζώνης πωλείται στην Ιταλία, στα €1,45/ λίτρο και το φθηνότερο στο Λουξεμβούργο κάτω από ένα ευρώ το λίτρο. Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο, περίπου, της κατάταξης, με €1,099/λίτρο.

Πιο «τσουχτερό» στην Κύπρο, όπου η μέση τιμή φτάνει τα €1,203/ λίτρο.

Η πτώση στην τιμή του πετρελαίου συνεχίστηκε και τη Δευτέρα.Το μπρεντ βρέθηκε κάτω από τα 48 δολάρια το βαρέλι, χαμηλό έξι ετών. Στο «κενό» έπεσαν προσπάθειες της Βενεζουέλας και του Ιράν να πείσουν τα αραβικά μέλη του ΟΠΕΚ να μειώσουν την παραγωγή τους.

Ο Νικολάς Μαδούρο επισκέφτηκε, την Κυριακή, τη Σαουδική Αραβία, το μόνο, ωστόσο, που κατάφερε να αποκομίσει ήταν μία δέσμευση για διμερή τετράμηνη ανασκόπηση της αγοράς. Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας θα συνεχίσει την περιοδία στις πετρελαιοπαραγωγές χώρες, στην προσπάθεια να πείσει για μείωση της παραγωγής.

Στη Βενεζουέλα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιστρατεύει δυνάμεις ασφαλείας για να διασφαλίσει την τάξη έξω από τα σούπερ μάρκετ, λόγω των ελλείψεων που έχει προκαλέσει η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η ανελαστικότητα του νομίσματος.

ΠΗΓΗ: Euronews.gr

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent