UClan: Συνεργασία με νορβηγική Vitec AS

Τμήμα Εκπαίδευσης Οξυγονοκολλητών συστάθηκε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus με την σύμπραξη της Σχολής Οξυγονοκολλητών της παγκοσμίου φήμης εταιρείας Vitec AS (με έδρα την Νορβηγία) και της Veritech Κύπρου.  

Οι καθηγητές των δύο μερών συνεργάστηκαν στενά για την δημιουργία της Σχολής στα εργαστήρια του Ινστιτούτου. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Σχολής Οξυγονοκολλητών της εταιρείας Vitec As κ. Geier Ulvin βρίσκεται στην Κύπρο και διευθύνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των φοιτητών στο Ενεργειακού Κέντρου «Σόλων Κασίνης», πρόγραμμα το οποίο υιοθετεί πλήρως το νορβηγικό μοντέλο εκπαίδευσης τεχνικών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Ο Διευθυντής της Veritech Κύπρου και του Ινστιτούτου Επαγγελματικών Σπουδών Αντρέας Συνεσίου δηλώνει περήφανος για την έλευση του κ. Geier Ulvin στο Ινστιτούτο και στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus και την συνεργασία με την εταιρεία Vitec AS. Όπως ανέφερε ο κ. Συνεσίου, ο κ. Ulvin δηλώνει ενθουσιασμένος για την παρουσία του στην Κύπρο και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκπαίδευσης τεχνικών ώστε να εξελιχθεί ο τομέας του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στην Κύπρο περαιτέρω. Επίσης, ο Νορβηγός καθηγητής δηλώνει εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις και την υποδομή του Ινστιτούτου καθώς και από τους 40 και πλέον φοιτητές της Σχολής Οξυγονοκολλητών και την δίψα τους για μάθηση.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία VITEC είναι εγκεκριμένη για την εκπαίδευση και εξέταση/αξιολόγησης για Διεθνείς Οξυγονοκολλητές. Οι οξυγονοκολλητές που εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται στην Νορβηγία από το ίδρυμα Technologisk Institutt  μπορούν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

 

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Ρεκόρ εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου διά θαλάσσης
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου