Τέλος Νοεμβρίου τα νεότερα για την ενδιάμεση λύση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), η οποία του επέδωσε της Ετήσια Έκθεση της Αρχής για το 2013. 

Παραδίδοντας την Έκθεση ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ Όθωνας Θεοδούλου είπε ότι η Έκθεση «περιέχει όλα τα πεπραγμένα του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Ζητήσαμε να σας δούμε για να σας ενημερώσουμε για τα πολύ σημαντικά πράγματα που διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή στην ΑΗΚ από το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο».

Παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «θέλω να ελπίζω ότι θα ακούσω και κάτι ευχάριστο όσον αφορά τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος».

Μετά τη συνάντηση, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ είπε ότι «συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο για να του επιδώσουμε την Ετήσια Έκθεση της ΑΗΚ για το 2013, όμως είχαμε επίσης την ευκαιρία να τον ενημερώσουμε για τις τρέχουσες σοβαρές εξελίξεις στον Οργανισμό μας, για τις προσπάθειες εξορθολογισμού και μεταρρύθμισης του Οργανισμού, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που επιτάσσουν οι ρυθμιστικές αποφάσεις της ΡΑΕΚ, οι ευρωπαϊκές οδηγίες, οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου». 

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Θεοδούλου είπε ότι «η μείωση στην τιμή του ρεύματος είναι στενά συνυφασμένη με το είδος των καυσίμων που χρησιμοποιεί ο Οργανισμός. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό την αιγίδα και ιδιοκτησία της ΔΕΦΑ, η λεγόμενη ενδιάμεση λύση για προμήθεια φυσικού αερίου και από τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας που κάνει η ΔΕΦΑ για εξασφάλιση φυσικού αερίου και από το ύψος της τιμής του, θα εξαρτηθεί και η προοπτική για εξασφάλιση φθηνής ενέργειας». 
 
Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ενδιάμεση λύση, είπε ότι «σε αυτήν την περίοδο, πολύ σύντομα, θα ξεκινήσει η επαφή με τους τρεις επιτυχόντες προσφοροδότες σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι της προσφοράς και αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα». 

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι μέχρι τέλος του μήνα θα γνωρίζουμε εάν θα υπάρξει  προοπτική για κατάληξη μέσω της ενδιάμεσης λύσης, ο κ. Θεοδούλου απάντησε καταφατικά. 

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο θα και μείωση των τιμών, ο κ. Θεοδούλου είπε ότι «αυτή είναι η ελπίδα και επιδίωξή μας».

 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους