Ιορδανία: Ενδιαφέρον για κυπριακό αέριο

Η Ιορδανία με δεδομένα τα προβλήματα στην τροφοδοσία φυσικού αερίου από Αίγυπτο, έχει ανάγκη για προμήθεια φυσικού από γειτονικές περιοχές όπως η Κύπρος και η Γάζα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Ιορδανίας Atef Tarawneh, μετά τη συνάντηση που είχε στο ιορδανικό Κοινοβούλιο με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και Κύπριους Βουλευτές, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Αμμάν.

Ο κ. Tarawneh, ο οποίος μίλησε στην ελληνική γλώσσα, την οποία γνωρίζει καθώς σπούδασε στην Αθήνα, δήλωσε ότι συζήτησαν σήμερα με τον Πρόεδρο της κυπριακής Βουλής πολλά θέματα, με ένα από αυτά να είναι και το θέμα της ενέργειας, το οποίο είναι, όπως πρόσθεσε, «ένα πάρα πολύ σημαντικό θέμα σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ιορδανία».

Ανέφερε ότι όπως είναι γνωστό η Ιορδανία προμηθεύεται φυσικό αέριο από την Αίγυπτο, ωστόσο τους τελευταίους μήνες λόγω τρομοκρατικών ενεργειών υπάρχουν προβλήματα, υπογραμμίζοντας πως η Ιορδανία έχει ανάγκη για προμήθεια φυσικού αερίου από περιοχές, οι οποίες βρίσκονται πολύ κοντά, περιοχές όπως η Κύπρος και η Γάζα.

«Νομίζω ότι με τις αμερικάνικες εταιρείες που εργάζονται στη Μεσόγειο αυτό είναι ενδεχόμενο πάρα πολύ σοβαρό», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης πως στο πλαίσιο της συνάντησης με την κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως οι προοπτικές ανοικοδόμησης και ανάπτυξης των περιοχών γύρω από την Ιορδανία, όπου σήμερα διεξάγονται συγκρούσεις, όπως η Συρία, το Ιράκ και η Λωρίδα της Γάζας.

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό και για τις κυπριακές εταιρείες να ανοίξουν γραφεία και να ετοιμαστούν, καθώς η Ιορδανία αποτελεί την πύλη προς αυτές τις περιοχές», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent
Ε.Ε.: Αυξάνει στα €7,3 δις τους πόρους για πράσινη-ψηφιακή μετάβαση
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις ΑΠΕ στην Ε.Ε. την τελευταία διετία
Μέτριος ο αντίκτυπος της ιρανικής επίθεσης στις τιμές του πετρελαίου-Παρακολουθεί στενά η ΕΚΤ
Κίνα: Αυξάνει τις λιανικές τιμές πώλησης βενζίνης και πετρελαίου
Μικρές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή της απάντησης του Ισραήλ
Επιτροπή Εμπορίου: Ζητά προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή ρίχνουν τις τιμές πετρελαίου
Στο Άμπου Ντάμπι για τη σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Γιώργος Παπαναστασίου