VTT Vasiliko: Η απεργία αφορά υπεργολάβο

Η VTT Vasiliko Ltd (VTTV) δεν έχει οποιεσδήποτε οικονομικές εκκρεμότητες ή άλλες υποχρεώσεις έναντι τρίτων που ασχολούνται με την κατασκευή του Τερματικού Πετρελαιοειδών της εταιρείας στο Βασιλικό, και οι λόγοι της απεργίας δεν αφορούν τη VTTV.

Σε ανακοίνωση, η VTTV σημειώνει ότι "οι λόγοι που οδήγησαν σε απεργία σήμερα το προσωπικό υπεργολάβου που ασχολείται με την κατασκευή μέρους της προβλήτας του Τερματικού δεν αφορούν τη VTTV, παρόλο που η απεργία θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ολοκλήρωση του έργου".

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι στα κατασκευαστικά έργα στο τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας. Αιτία  το γεγονός ότι δεν τους έχει καταβληθεί ο μισθός του Αυγούστου. Οι Κύπριοι εργάτες, ανέφερε ο εκπρόσωπος τους  Φάνος Γεωργίου  παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ένα μήνα ενώ οι Ελλαδίτες, Βούλγαροι Ρουμάνοι, Ινδοί και άλλοι εργάτες είναι απλήρωτοι εδώ και δύο ή περισσότερους μήνες.

Υπήρξε συμφωνία μεταξύ της εταιρείας και της μεσολαβητικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, όπου συμφωνήθηκε ο τρόπος εργοδότησης και πληρωμής. Λόγω των προβλημάτων για μη έγκαιρη πληρωμή η συμφωνία προνοούσε  η πληρωμή να γίνεται κάθε 8-12 του μήνα.

Ο κόσμος, πρόσθεσε ο Φάνος Γεωργίου έχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, να καταβάλει τα ενοίκια, τις δόσεις του γι αυτό και  εργάζεται κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.Θεωρούν ότι και το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να επιληφθεί αμέσως του θέματος για να τερματιστεί το πρόβλημα με τις πληρωμές.

Η στάση εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι να καταβληθούν οι οφειλόμενοι μισθοί των εργαζομένων.

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent