Τα οφέλη από τη βιομηχανοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας

Τη διαβεβαίωση προς τους Λαρνακείς ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν για την υγεία τους από την άφιξη στο λιμάνι εταιρειών που θα ασχολούνται με θέματα ερευνών στον τομέα των υδρογονανθράκων, έδωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως θα εντατικοποιηθεί η ενημέρωση των κατοίκων προκειμένου να πληροφορηθούν σωστά για το όλο θέμα.

Σε δηλώσεις ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας, ο Υπουργός είπε ότι η επίσκεψη του στο λιμάνι «έχει ήδη αργήσει» και ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθεί με τους αρμοδίους της Αρχής Λιμένων, οι οποίοι παρουσίασαν τις εργασίες που έχει σήμερα το λιμάνι της Λάρνακας. «Πρέπει να πω ότι δεν είναι πάρα πολλές οι εργασίες στο λιμάνι», είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως «οι εταιρείες που έρχονται στο λιμάνι της Λάρνακας για σκοπούς ερευνών στον τομέα των υδρογονανθράκων, έχουν δώσεΙ μια νέα διάσταση στις εργασίες και σίγουρα φέρνουν και κάποιες θέσεις εργασίας».

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των Λαρνακέων για τη χρήση του λιμανιού ως βιομηχανικό στον τομέα των υδρογονανθράκων, ο κ. Δημητριάδης επανέλαβε ότι «έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες περιβαλλοντικές μελέτες, οι οποίες έχουν εξεταστεί από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, την Υπηρεσία Μεταλλείων και το λειτουργό Περιβάλλοντος που υπάρχει στην Αρχή Λιμένων Κύπρου. Ολοι έχουν αποφανθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Λάρνακας ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να ανησυχούν».

Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι, συνέχισε τις ανησυχίες των Λαρνακέων «και γι’αυτό το λόγο σκοπεύουμε να εντατικοποιήσουμε την ενημέρωση των κατοίκων, ώστε να είναι σωστά πληροφορημένοι και να γνωρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους αν υπάρχουν για την υγεία τους και όχι να παρασύρονται από διάφορες φήμες που πολλές φορές κυκλοφορούν. Πιστεύω ότι η σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωση είναι προς το συμφέρον οποιουδήποτε», σημείωσε.

Συνάντηση με αδειούχους αχθοφόρους

Αναφορικά με την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε έξω από το κτίριο του λιμανιού της Λάρνακας με τους αδειούχους αχθοφόρους, ο Υπουργός Συγκοινωνιών είπε πως «οι άνθρωποι εδώ και χρόνια υποφέρουν λόγω της έλλειψης εργασίας στο λιμάνι. Ευελπιστώ ότι με τις εταιρείες που έχουν έρθει θα μπορέσει να αυξηθεί η εργασία και τα εισοδήματα τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό ειδικότερα στις εποχές που ζούμε», είπε.

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Καϊλής, Γραμματέας του Συνδέσμου Αδειούχων Αχθοφόρων Λάρνακας, ανέφερε πως «εδώ και 17 χρόνια το λιμάνι υπολειτουργεί και τα μηχανήματα όλα είναι σε απραξία. Τώρα ήρθαν αυτές οι εταιρείες στη Λάρνακα και δυστυχώς βλέπουμε τον κόσμο να αντιδρά» σε αντίθεση με τη Λεμεσό που «παρακαλούν να γίνουν όλα αυτά τα έργα» που αφορούν τον τομέα των υδρογονανθράκων και «τα δέχονται με ανοιχτές αγκάλες».

Πρόσθεσε πως «πρέπει όλοι ενωμένοι να κρατήσουμε αυτή τη δουλειά διότι είναι κρίμα τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τα κοινωνικά παντοπωλεία έχουν γεμίσει με κόσμο και η Λάρνακα οικονομικά είναι η τελευταία στην Κύπρο. Πρέπει όλοι να ανοίξουμε τα μάτια μας, να ξυπνήσουμε, να αφήσουμε κατά μέρος τα συμφέροντα για να κρατήσουμε αυτή τη δουλειά και να προσπαθήσουμε να φέρουμε και άλλη εργασία».
Ερωτηθείς ποια ήταν η απάντηση του Υπουργού στο αίτημα τους ο κ. Καϊλής είπε ότι «ο Υπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει το πάν, θα μείνει η εταιρεία και θα προσπαθήσουν να φέρουν και άλλες δουλειές στη Λάρνακα».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του επιχειρείν
Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.