Hermes: Deal με Πετρολίνα

Η Petrolina Public Ltd (PHL) ανακοινώνει μέσω του ΧΑΚ ότι, μέσω της πλήρως θυγατρικής της εταιρείας Lca Aviation Fueling System Ltd (LAFS), υπέγραψε με την εταιρεία Hermes Airports Ltd (Hermes) συμφωνία παραχώρησης δικαιώματος χρήσης γης εντός των ορίων του νέου αεροδρομίου Λάρνακας με σκοπό την κατασκευή δεξαμενών για την αποθήκευση και διαχείριση καυσίμων αεροσκαφών.

Η LAFS επιλέγηκε από την Hermes μετά από διαδικασία προσφορών και η σχετική συμφωνία έχει γίνει σε καθαρά εμπορική βάση.

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή τριών δεξαμενών συνολικής χωρητικότητας 5.400m και συναφών εγκαταστάσεων φορτοεκφόρτωσης ανεφοδιαστικών βυτιοφόρων οχημάτων από την LAFS. Η LAFS θα παρέχει υπηρεσίες αποθήκευσης και διαχείρισης καυσίμων προς τις εταιρείες ανεφοδιασμού καυσίμων αεροσκαφών και με τη λειτουργία του, το νέο τερματικό θα αντικαταστήσει τα υφιστάμενα τερματικά που βρίσκονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας.

Ο χρόνος κατασκευής υπολογίζεται μεταξύ 18 και 24 μηνών. Οι απαιτούμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες για την κατασκευή του έργου εκτιμούνται στα €6εκ. περίπου και θα χρηματοδοτηθούν με συνδυασμό ίδιων πόρων του Συγκροτήματος και τραπεζικού δανεισμούκαι υπό όρους και προϋποθέσεις που προβλέπονται στην εν λόγω συμφωνία.

Η συμφωνία λήγει στις 12 Μαΐου 2031 ταυτόχρονα με τη λήξη της υφιστάμενης συμφωνίας παραχώρησης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Hermes για τη διαχείριση των κυπριακών αεροδρομίων, με ταυτόχρονη επέκταση τουλάχιστον 10 ετών σε περίπτωση που τυχόν επεκταθεί η υφιστάμενη συμφωνία παραχώρησης μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Hermes.

Με τη συμφωνία αυτή, το Συγκρότημα της PHL ενδυναμώνει την παρουσία του στους τομείςδιαχείρισης τερματικών και καυσίμων αεροσκαφών. Η λειτουργία του τερματικού αναμένεται να συμβάλει θετικά στην κερδοφορία του Συγκροτήματος. 

Δειτε Επισης

Ανακατατάξεις στο Δ.Σ. της Petrolina-Με εκτελεστικά καθήκοντα ο Χρ. Λευκαρίτης, νέο εκτελεστικό μέλος η Α. Λευκαρίτη
Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024