Ο ιταλικός κολοσσός Tenaris στην Κύπρο

Στην Κύπρο για διερευνητικές επαφές βρίσκεται αντιπροσωπεία του ιταλικού κολοσσού που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία της ενέργειας Tenaris. Οι άνθρωποι του ιταλικού κολοσσού των 10 και πλέον δισεκατομμυρίων ετήσιου κύκλου εργασιών είχαν ήδη επαφές με ελεγκτές/λογιστές, δικηγόρους αλλά και εκπροσώπους από κρατικές υπηρεσίες, στην προσπάθειά τους να διαπιστώσουν κατά πόσον η Κύπρος μπορεί να φιλοξενήσει το μεγάλο πλάνο ανάπτυξής τους στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Πλάνο για περιφερειακό κέντρο
Οι Ιταλοί βλέποντας τις μεγάλες προοπτικές που προκύπτουν στην περιοχή σε θέματα ενέργειας τόσο σε επίπεδο ερευνών όσο και μεταγενέστερα σε επίπεδο εξόρυξης και εμπορίας, στοχεύουν σε δημιουργία περιφερειακού κέντρου που θα εξυπηρετεί τις χώρες στην ανατολική Μεσόγειο.

Επαφές με Λακκοτρύπη
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews, η αντιπροσωπεία της Tenaris θα έχει επαφές και με τον ίδιο τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε θέματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο αλλά και για να παρουσιάσει τους σχεδιασμούς που έχει για την περιοχή.

Ποια είναι η Tenaris
Η ιταλική εταιρεία ιδρύθηκε το 2001 και εργοδοτεί πέραν των 25 χιλιάδων ατόμων σε ολόκληρο τον πλανήτη υπό την επωνυμία Tenaris, η οποία ωστόσο αποτελεί αποτέλεσμα εξαγορών και συγχωνεύσεων διαφόρων εταιρειών από το 1909. Θεωρείται κολοσσός στον κλάδο κατασκευής αγωγών από χάλυβα για μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Επιδιώκει να ενισχύσει την παρουσία της στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσογείο καθιστώντας μια από τις χώρες της περιοχής ως το περιφερειακό της κέντρο.

Η Κύπρος αποτελεί βασική επιλογή της Tenaris και σε αυτό το πλαίσιο δράσης εντάσσεται η κάθοδος στελεχών της στη χώρα.

Τα κεντρικά γραφεία του ομίλου βρίσκονται στο Λουξεμβούργο, ενώ λειτουργεί μονάδες παραγωγής σε Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, Ρουμανία, ΗΠΑ και Βενεζουέλα.

Η Tenaris εξυπηρετεί πελάτες σε 20 χώρες, ενώ η πλειοψηφία των μετοχών της ανήκει στον όμιλο Techint, με βάση την Ιταλία.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η διολίσθηση του αργού πετρελαίου
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Hλεκτροκίνηση: Μετά το 2035 θα εξοικονομούνται καθημερινά περίπου 12 εκ. βαρέλια πετρελαίου
Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης μεγάλων επιχειρήσεων ύψους €17 εκατομμυρίων-Όλες οι πληροφορίες
BlackRock: Η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια χρειάζεται επενδύσεις $4 τρις ετησίως
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος χαμηλού κόστους ρεύμα για ανταγωνιστικότερη βιομηχανία
Γ. Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector: Όχι επιβάρυνση του καταναλωτή πριν τη λειτουργία του καλωδίου
ΙΚυ: Οι δυνατότητες της ηλιακής και αιολικής ενέργειας στην Αν. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έως το 2050
Η ευρωπαϊκή ζήτηση για LNG θα κορυφωθεί το 2024
Άλμα άνω του 3% για το πετρέλαιο-Στα $90 το brent