Στο διά ταύτα για ενδιάμεση

INBusinessNews  13/06/2014 11:54
Στο διά ταύτα για ενδιάμεση

Στο διά ταύτα για ενδιάμεση

INBusinessNews  13/06/2014 11:54

Όπως αναμενόταν, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου ανακοίνωσε πως οι τέσσερις προτάσεις που υποβλήθηκαν για προμήθεια φυσικού αερίου στην ΑΗΚ πέρασαν στο επόμενο στάδιο αξιολόγησης.

Τα κριτήρια κάλυπταν την οικονομική ευρωστεία, την πιστοληπτική ικανότητα, την εμπειρία και την τεχνική ικανότητα των προσφοροδοτών και την τεχνική καταλληλότητα της πρότασης.

Στο επόμενο στάδιο της αξιολόγησης, η ΔΕΦΑ θα εξετάσει την πιθανότητα μείωσης του συνολικού κόστους παραγωγής με βάσει τις προκρινόμενες προτάσεις, μεταξύ άλλων βασικών στοιχείων του εμπορικού σκέλους αυτών των προτάσεων. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη των συμβούλων της ΔΕΦΑ και προβλέπεται να διαρκέσει μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

«Η ΔΕΦΑ σημειώνει ότι οι οικονομικοί φάκελοι των προτάσεων δεν έχουν ανοιχτεί και παραμένουν σφραγισμένοι σε ασφαλές μέρος. Στον κατάλληλο χρόνο και στη βάση των εγκεκριμένων διαδικασιών θα ανοιχτούν οι αντίστοιχοι οικονομικοί φάκελοι», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, προσφορές υπέβαλαν η ολλανδική Vittol, η κοινοπραξία Μυτιληναίος-Motor Oil-Trafigura, η Socar και η Delek.   

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας