Στα ισπανικά ΜΜΕ η συμφωνία Συνεργατισμού-Altamira

Σημαντική είδηση στα Ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτέλεσε η συμφωνία της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας με την Ισπανική εταιρεία Altamira Asset Management, για τη δημιουργία πλατφόρμας Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων και Ακινήτων. 

Την είδηση κάλυψαν ευρέως τόσο έντυπα όσο και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως: El Mundo, Εxpansion, Cinco Días, El Εconomista, Vozpopuli, ΑBC, El Confidential, La Vanguardia Vida,Europa Press, Observatorio Inmobiliario y de la Construcción, MisOficinas.es, Invertia Espana, Finanzas, Diarioabierto.es, La Informacion.com, Cuatro, Norbolsa, Informativos Telecino, Sur Digital, El Diario Montanes και La Verdad. 

Η εφημερίδα El Mundo κάνοντας εκτενή αναφορά στη συμφωνία σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι «Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε στην Κυπριακή αγορά ένα επιχειρηματικό μοντέλο με αποδεδειγμένη επιτυχία που την έχει τοποθετήσει στην κορυφή των διαχειριστών στην Ισπανία. Επιπλέον, με αυτή τη συμφωνία, η εταιρεία συνεχίζει την διεθνή επέκτασή της, μετά την πρόσφατη ένταξη της στην Πορτογαλική αγορά με την αγορά της Oitante, που ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2017»/

 

 

Σημειώνει ότι η κοινοπραξία θα διαχειρίζεται 7.200 εκατομμύρια ευρώ σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία (NPEs) και 400 εκατομμύρια ευρώ σε ακίνητα, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ των περιουσιακών στοιχείων της ΣΚΤ. Με την συμφωνία αυτή, το χαρτοφυλάκιο των περιουσιακών στοιχείων παραμένει στον ισολογισμό της ΣΚΤ και η νέα εταιρεία θα είναι υπεύθυνη μόνο για τη διαχείριση τους, μέσω μιας συμφωνίας που υπεγράφη για 10 χρόνια εφαρμόζοντας όλη την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ισπανία.

Ο CEO της Altamira Julián Navarro Pascual χαιρετίζοντας αυτή τη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία και τη συνεχιζόμενη επέκταση της εταιρείας στη νότια Ευρώπη ανέφερε ότι «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση στην Κυπριακή αγορά και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τη συνεργασία μας με την ΣΚΤ θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουμε θέσει». 
Ο CEO της ΣΚΤ Νικόλας Χατζηγιάννης, δήλωσε ότι «το μέγεθος του νέου συνεργάτη μας, η τεχνογνωσία και η εμπειρία στη διαχείριση των ισοδύναμων χαρτοφυλακίων με τη δική μας, είναι παράγοντες αισιοδοξίας και εμπιστοσύνης για τη σημασία και τις διατάξεις της παρούσας συνεργασία».

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου