ΣΚΤ: Αγαστή συνεργασία με Χρημ/κό Επίτροπο για παράπονα πελατών

Η θέση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις αποφάσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχε πρόσφατα η Επιτροπεία της ΣΚΤ με τον Παύλο Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΤ την οποία εξέδωσε τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, ο κ. Ιωάννου παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπείας το θεσμικό πλαίσιο, το έργο που επιτελεί, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιλαμβάνεται παραπόνων πελατών και διαχειρίζεται υποθέσεις διαμεσολάβησης για σκοπούς αναδιάρθρωσης Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας, Τάκης Ταουσιάνης, όπως αναφέρεται, επαναβεβαίωσε τη συνέχιση της  αγαστής συνεργασίας μεταξύ της Τράπεζας και του Φορέα, προσθέτοντας πως «η τράπεζα λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις αποφάσεις του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου επί παραπόνων πελατών τις οποίες εκδίδει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και διερευνά την κάθε υπόθεση με τη δέουσα υπευθυνότητα».

«Συναφώς, ο Πρόεδρος της Επιτροπείας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συμβολή του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου στον εντοπισμό λαθών του παρελθόντος στον υπολογισμό χρεωστικών τόκων σε ορισμένες περιπτώσεις δανείων και εξήγησε τη διαδικασία στη βάση της οποίας η ΣΚΤ σκοπεύει να επανορθώσει τα ανάλογα λάθη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος ανέφερε ότι η συνεργασία του Γραφείου του με την ΣΚΤ τόσο σε θέματα παραπόνων πελατών όσο και σε ζητήματα διαχείρισης διαμεσολαβήσεων για σκοπούς αναδιάρθρωσης ΜΕΧ είναι και αγαστή και πολύ αποτελεσματική.

«Ο Επίτροπος ευχαρίστησε τη ΣΚΤ για τη συνεργασία αυτή και επαίνεσε την ηγεσία της για την αποφασιστικότητα που επέδειξε στην αντιμετώπιση προβληματικών καταστάσεων που κληροδοτήθηκαν στην τράπεζα από μη ορθολογικές πρακτικές του παρελθόντος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού