Ξεκαθαρίζει ο Πετρίδης για ΕΕΠ και Εστία-«Είναι υποχρεωμένες»

Οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων (ΕΕΠ) που αγοράζουν ΜΕΔ από τράπεζα που συμμετέχει στο Σχέδιο Εστία είναι υποχρεωμένες να προβούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες προς υλοποίηση της έγκρισης του Σχεδίου, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης με αφορμή τη σχετική δημόσια συζήτηση που γίνεται επί του θέματος.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Πετρίδης, οι πρόνοιες του περί Αγοραπωλησίας Πιστωτικών Διευκολύνσεων και για Συναφή Θέματα Νόμου είναι σαφείς και δεσμευτικές για τα μέρη και επαρκείς για ανάληψη από τις ΕΕΠ όλων των υποχρεώσεων και διεκπεραίωση των ενεργειών που τους αναλογούν ως ο αγοραστής/νέος πιστωτής πιστωτικής διευκόλυνσης που έχει εγκριθεί στο Σχέδιο ΕΣΤΙΑ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή είναι και η θέση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, η οποία εκφράστηκε μετά από σχετικό παράπονο και την οποία ο Κωνσταντίνος Πετρίδης-όπως σημειώνει- υιοθετεί πλήρως.

«Θεωρώ επίσης», τονίζει, «ότι ουδεμία διαδικασία εκποίησης θα κινηθεί είτε από τραπεζικό ίδρυμα είτε από ΕΕΠ, το οποίο καλύπτεται είτε από το Εστία είτε από το σχέδιο δόσης έναντι ενοικίου. Σχετική είναι συνεννόηση που έγινε στο παρελθόν μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και του Συνδέσμου Τραπεζών».

Καταλήγοντας, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης καλεί όλες τις Εταιρίες Εξαγοράς Πιστώσεων να προχωρήσουν άμεσα στη διεκπεραίωση εργασιών που αφορούν αιτήσεις στο Σχέδιο Εστία, πάντοτε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως ο Αρμόδιος Φορέας του Σχεδίου, προς αποφυγή περαιτέρω ταλαιπωρίας του πολίτη.

Δειτε Επισης

Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τράπεζα Κύπρου: Η μετατροπή νομισμάτων στη νέα eFx convert εποχή
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος