Β. Eckes: Νέες δυνατότητες δανεισμού απαιτούνται από τις τράπεζες

Σε περαιτέρω ανάπτυξη των δυνατοτήτων δανεισμού που διαθέτουν και σε αξιοποίηση των τοπικών οικοσυστημάτων κάλεσε τις τράπεζες ο Burkhard Eckes, Banking & Capital Markets, Leaser EMEA, της PwC Γερμανίας.

Μιλώντας στο πλαίσιο του 10ου Banking Forum & FinTech Expo που παρουσίασε η Logicom Solutions, ο κ. Eckes τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να προετοιμάσουν στρατηγικές λύσεις για να παραμείνουν βιώσιμες και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο εξελισσόμενο τοπίο του κλάδου.

Ο ομιλητής είπε πως η αλλαγή των προτιμήσεων των πελατών και η ωρίμανση των τεχνολογιών απαιτεί από τις τράπεζες να προχωρούν με καινοτόμες προτάσεις. Συμβούλεψε τους τραπεζίτες να αναπτύξουν υπηρεσίες που βασίζονται στην υπερεξατομίκευση, καθώς και ενσωματωμένες δυνατότητες χρηματοδότησης π.χ. λιανική έναντι ιδιωτικής τραπεζικής. «Θα πρέπει επίσης να αναπτύξετε περαιτέρω τις δυνατότητες δανεισμού και να αξιοποιήσετε τα τοπικά οικοσυστήματα», είπε.

Όσον αφορά την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής ESG, μία από τις συμβουλές του είναι να ενσωματώσουν οι τράπεζες τους εν λόγω δείκτες στην εταιρική στρατηγική και να τους αξιοποιήσουν για να διαφοροποιήσουν την πρότασή τους πελάτη. «Θα πρέπει να τηρείτε τα υψηλότερα πρότυπα στις δικές σας λειτουργίες έχοντας ισχυρή διακυβέρνηση, κουλτούρα και συμπεριφορά», τόνισε.

Πρότεινε επίσης στους επικεφαλής τραπεζών να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν τα δεδομένα και τις δυνατότητες ανάλυσης, για μείωση του κόστους και δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης.

Σχετικά με το τελευταίο, ο κ. Eckes εξήγησε ότι η διαφοροποίηση των δυνατοτήτων είναι επίσης καθοριστική για να παραμείνουν σχετικές και να αναπτυχθούν σε έναν κλάδο που ενοποιείται.

"Η οικοδόμηση κλίμακας πέρα από τα εθνικά σύνορα θα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζες πρέπει να επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο σε αυτές τις δυνατότητες και στην αλυσίδα αξίας, όπου πραγματικά πρωτοστατούν και διαφοροποιούνται στην αγορά".

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Εισαγωγή δύο νέων σειρών ομολόγων της Astrobank στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)