Εκστρατεία Ελληνικής: Πώς θα προστατευτείτε από ηλεκτρονικές απάτες

Η εξέλιξη στις τραπεζικές συναλλαγές έφερε μια ραγδαία στροφή προς τη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης. Οι καθημερινές τραπεζικές ανάγκες των πελατών διεκπεραιώνονται πλέον εύκολα και γρήγορα μέσα από τα ψηφιακά κανάλια, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οδηγίες ασφαλείας και διαφυλάσσοντας τους μυστικούς κωδικούς.

Η Ελληνική Τράπεζα, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση των συναλλαγών των πελατών της, και στο πλαίσιο της στρατηγικής ESG της Τράπεζας (Περιβάλλον, Κοινωνία και Διακυβέρνηση), προβαίνει σε ακόμα μια εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει ώστε να αποφύγει ηλεκτρονικές απάτες, οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε έξαρση. 

Με ανακοινώσεις στον Τύπο, τηλεοπτικές παρεμβάσεις αλλά και βίντεο η Ελληνική Τράπεζα αναδεικνύει τα σημεία - κλειδιά που πρέπει ο καθένας από εμάς να προσέχει ώστε να μην πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Παράλληλα, παρουσιάζονται οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε όλοι, έξυπνα και απλά, να προστατευτούμε από επιτήδειους.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε τόσο η δραματική αύξηση του φαινομένου όσο και το γεγονός ότι, με τη στροφή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι ευθύνη όλων να εφοδιαστούμε και με τις απαραίτητες γνώσεις για να διαφυλάξουμε τους λογαριασμούς και τα προσωπικά μας στοιχεία, αξιοποιώντας στο έπακρο τα πλεονεκτήματα των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης.

Η Ελληνική Τράπεζα στην ιστοσελίδα της περιλαμβάνει πρακτικές συμβουλές όπως ότι για τις συναλλαγές μας μέσω διαδικτύου, καθώς και για τις αγορές μας, είτε υπηρεσιών είτε προϊόντων, πρέπει να απευθυνόμαστε μόνο σε αξιόπιστες ιστοσελίδες και να προτιμάμε την πληρωμή με κάρτα για περισσότερη ασφάλεια. Επίσης, ότι σε καμία περίπτωση και ποτέ δεν στέλνουμε χρήματα σε αγνώστους, ούτε τους αποκαλύπτουμε στοιχεία καρτών ή λογαριασμών μας. Παράλληλα, θίγοντας ηλεκτρονικές απάτες που αφορούν και τον εργασιακό μας χώρο, ότι πρέπει πάντα να επαληθεύουμε, σωστά και έγκυρα, κάθε έκτακτη συναλλαγή που ενδεχομένως να προκύψει για εμάς και τους συνεργάτες μας.

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο απλός τρόπος για να προστατευτούμε από τις ηλεκτρονικές απάτες; Τα πέντε βίντεο της εκστρατείας της Ελληνικής Τράπεζας, φτιαγμένα με πολύ χιούμορ και χρησιμοποιώντας λόγια απλά, έρχονται για να μας δείξουν ότι οι online συναλλαγές είναι ένα ιδανικό μέσο που μας προσφέρει η ψηφιακή εποχή, ωστόσο δεν πρέπει να τις κάνουμε επιπόλαια. Λίγα λεπτά αρκούν ώστε, παρατηρώντας τα σημάδια που μας προειδοποιούν, να αποφύγουμε τις κακοτοπιές και να μην πέσουμε θύματα ηλεκτρονικής απάτης.

Ενημερωθείτε εδώ https://www.hellenicbank.com/securitycentre

Δειτε Επισης

Κριστίν Λαγκάρντ: Δεν εξαρτόμαστε από τη Fed για την μείωση των επιτοκίων
Κάποια επιδείνωση των ΜΕΔ σε ευρωπαϊκές τράπεζες αναμένει για το 2024 ο DBRS
Στο κενό έφεση κατά απόφασης Επαρχιακού Δικαστηρίου για υπόθεση αγοράς αξιογράφων και χρεογράφων
Προανήγγειλε μείωση επιτοκίων η Λαγκάρντ-Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αν δεν υπάρξει μεγάλο σοκ
Επιτόκια: Γιατί Deutsche Bank και Morgan Stanley «ρίχνουν» τις προβλέψεις
Πώς το ESG παίρνει μορφή μέσα από το διατραπεζικό έργο αξιολόγησης επιχειρήσεων (video)
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Hellenic Bank Mobile App: Δάνεια με ηλεκτρονική υπογραφή εύκολα από το κινητό
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Υπό συζήτηση η άρση τραπεζικού απορρήτου για είσπραξη απαιτήσεων από φόρους και δασμούς