Θέματα στρατηγικής στη σημαντική συνεδρία του Δ.Σ. της ΕΚΤ στην Κύπρο

InBusinessNews  03/10/2022 14:08
Θέματα στρατηγικής στη σημαντική συνεδρία του Δ.Σ. της ΕΚΤ στην Κύπρο

Θέματα στρατηγικής στη σημαντική συνεδρία του Δ.Σ. της ΕΚΤ στην Κύπρο

InBusinessNews  03/10/2022 14:08

Υπό το πρίσμα των πολλών και σημαντικών προκλήσεων ενώπιον των οποίων βρίσκεται η ευρωπαϊκή οικονομία, το βλέμμα της ευρωζώνης θα είναι στραμμένο αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο, όπου την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 5 και 6 Οκτωβρίου, συνέρχεται σε διήμερη συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνέλθει σε επίσημη συνεδρία την ερχόμενη Τετάρτη υπό την προεδρία της Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ την Πέμπτη σε ανεπίσημη συνεδρία, επίσης υπό την προεδρία της κ. Λαγκάρντ.

Διαβάστε εδώ: Στραμμένη στην Κύπρο η προσοχή της ευρωζώνης

Η παρούσα χρονική συγκυρία, δηλαδή της «έκρυθμης» κατάστασης της ευρωπαϊκής οικονομίας, προσδίδει στην επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΚΤ ακόμη μεγαλύτερη σημασία και αξία, εξ ου και θα αφιερωθεί περαιτέρω χρόνος, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα θέματα στρατηγικής.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η σημασία της συνεδρίας του Δ.Σ. της ΕΚΤ για την Κύπρο ως φιλοξενούσα χώρα, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως επιλέγηκε κατόπιν ενδιαφέροντος που επέδειξε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου και παρά το γεγονός ότι ενδιαφέρον για φιλοξενία της συνεδρίας του Δ.Σ. της ΕΚΤ επιδείχθηκε και από άλλους Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών.

Το γεγονός ότι στη χώρα μας θα βρεθούν όλοι Διοικητές των 19 χωρών της ευρωζώνης, καθώς βεβαίως και η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλά από μόνο του ως προς το μέγεθος της αξίας που έχει για την Κύπρο η φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Διαβάστε εδώ: Με σφραγίδα Κωνσταντίνου Ηροδότου η Κύπρος στην καρδιά της Ευρωζώνης 

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε βρεθεί ξανά στην Κύπρο τον περασμένο Μάρτιο κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή Ηροδότου. Κατά την τότε επίσκεψή της είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και γυναικείες οργανώσεις, ενώ συμμετείχε και σε συνέδριο που διοργάνωση η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου με καλεσμένους στελέχη από την επιχειρηματική κοινότητα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας