Π. Νικολάου: Απερίσπαστη σε πορεία βιώσιμης κερδοφορίας η Τρ. Κύπρου

InBusinessNews  29/09/2022 14:08
Π. Νικολάου: Απερίσπαστη σε πορεία βιώσιμης κερδοφορίας η Τρ. Κύπρου

Π. Νικολάου: Απερίσπαστη σε πορεία βιώσιμης κερδοφορίας η Τρ. Κύπρου

InBusinessNews  29/09/2022 14:08

Πεπεισμένος ότι η Τράπεζα Κύπρου, παρά τις αυξανόμενες μακροοικονομικές προκλήσεις, θα συνεχίσει την πορεία της σε βιώσιμη κερδοφορία με στόχο απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% από το 2023, δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος, Πανίκος Νικολάου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο S&P Global Market Intelligence, ο κ. Νικολάου εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων σε συνδυασμό με τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και του κόστους της τράπεζας, θα την οδηγήσουν σε βιώσιμη κερδοφορία.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε, ο Πανίκος Νικολάου κλήθηκε να τοποθετηθεί και για το ενδιαφέρον που επέδειξε η Lone Star για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, μέσω του επενδυτικού της ταμείου LSF XI Investments LLC, υποβάλλοντας τρεις προτάσεις εξαγοράς, οι οποίες και απορρίφθηκαν.

Ο κ. Νικολάου δεν θέλησε ωστόσο να τοποθετηθεί και να σχολιάσει τις προτάσεις εξαγοράς που έγιναν από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη η Lone Star ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει νέα προσφορά για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου, με την τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε ακολούθως να υπογραμμίζει πως το Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει πεπεισμένο για την ικανότητά του Συγκροτήματος να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους, παρέχοντας ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές προοπτικές της εταιρείας και παραμένει δεσμευμένο στην επίτευξη της στρατηγικής του ως ένα πιστωτικό ίδρυμα με ανθεκτική κερδοφορία, ικανό να στηρίξει περαιτέρω την κυπριακή οικονομία», τονιζόταν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας