Τρ. Κύπρου: Πεπεισμένο για τις προοπτικές του Συγκροτήματος το Δ.Σ.

InBusinessNews  27/09/2022 14:40
Τρ. Κύπρου: Πεπεισμένο για τις προοπτικές του Συγκροτήματος το Δ.Σ.

Τρ. Κύπρου: Πεπεισμένο για τις προοπτικές του Συγκροτήματος το Δ.Σ.

InBusinessNews  27/09/2022 14:40

Ομόφωνα απέρριψε τις τρεις εθελοντικές, υπό όρους, μη δεσμευτικές προσφορές από την Lone Star, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο δεν έχει λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση από την Lone Star, σε συνέχεια της απόρριψης της τρίτης πρότασης της Lone Star.

Μέσα από την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου, επιβεβαιώνεται ότι η Lone Star δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά σύμφωνα με τον Κανονισμό 2.7 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας και ως εκ τούτου υπόκειται στους περιορισμούς του Κανονισμού 2.8 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Lone Star είχε καταθέσει τρεις μη δεσμευτικές προτάσεις για εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, τις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας απέρριψε, λέγοντας ότι η Lone Star υποτιμά θεμελιωδώς την αξία και τις μελλοντικές προοπτικές της τράπεζας. Την πρόταση για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου είχε δημοσιεύσει το ταμείο στις 19 Αυγούστου.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Bank of Cyprus Holdings PLC (η «Τράπεζα Κύπρου» ή η «Εταιρία» και το «Διοικητικό Συμβούλιο») σημειώνει την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από LSF XI Investments LLC (‘Lone Star’)  στις 27 Σεπτεμβρίου 2022 όπου επιβεβαιώνει ότι δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά προς την Τράπεζα Κύπρου σύμφωνα με τον Κανονισμό 2.7 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας και ως εκ τούτου υπόκειται στους περιορισμούς του Κανονισμού 2.8 των Κανονισμών Εξαγοράς της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρίας στις 19 Αυγούστου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο είχε λάβει και ομόφωνα απορρίψει τρεις εθελοντικές, υπό όρους, μη δεσμευτικές προσφορές από την Lone Star λόγω του ότι οι προτάσεις αποτιμούσαν ουσιαστικά πιο χαμηλά την αξία και τις προοπτικές της Εταιρίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση από την Lone Star, σε συνέχεια της απόρριψης της τρίτης πρότασης της Lone Star  στις 22 Ιουλίου 2022.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιδεικνύει μεγάλη εμπιστοσύνη στις μελλοντικές προοπτικές της Εταιρίας και παραμένει δεσμευμένο στην επίτευξη της στρατηγικής του ως ένα πιστωτικό ίδρυμα με ανθεκτική κερδοφορία, ικανό να στηρίξει περαιτέρω την κυπριακή οικονομία.

Η Τράπεζα Κύπρου αναθεώρησε τους μεσοπρόθεσμους στρατηγικούς της στόχους τον Φεβρουάριο 2022 και αναβάθμισε τις προσδοκίες της τον Μάϊο 2022 και ξανά τον Αύγουστο 2022. To Διοικητικό Συμβούλιο διατηρεί τους αναθεωρημένους στόχους που δόθηκαν τον Αύγουστο 2022, που περιλαμβάνουν επίτευξη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων (ROTE) πάνω από 10% το 2023 και επιστροφή στην ουσιαστική διανομή μερισμάτων από το 2023 και μετέπειτα, αναλόγως των συνθηκών της αγοράς και υπό τη λήψη εποπτικών εγκρίσεων.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο παραμένει πεπεισμένο για την ικανότητά του Συγκροτήματος να υλοποιήσει τους στρατηγικούς του στόχους, παρέχοντας ισχυρές αποδόσεις για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας