Σύνδεσμος Τραπεζών: Να τεκμηριώσει τα περί αθέμιτων πρακτικών ο Μελάς

Σαφή απάντηση σε δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου ΣΥΠΡΟΔΑΤ, Κώστα Μελά, περί εμπλοκής τραπεζικών υπαλλήλων σε αθέμιτες πρακτικές κατά τη διαδικασία των εκποιήσεων ακινήτων, δίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου. 

Σημειώνοντας πως διαχρονικά και έντονα τάσσεται υπέρ της διαφάνειας, της πλήρους νομιμότητας και της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, οργανισμών ή και ατόμων σε κάθε οικονομική συναλλαγή, επικοινωνία ή συζήτηση για επίλυση προβλημάτων, ο Σύνδεσμος τονίζει πως οι οποιεσδήποτε γενικεύσεις και καταγγελίες στη βάση «ψιθύρων», όπως ανέφερε ο κ. Μελάς, δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα δημιουργούν καχυποψία, αμφιβολίες και αρνητικό κλίμα μεταξύ τραπεζών, πολιτών, επιχειρήσεων και πολιτείας.

Ως εκ τούτου, και για να διαλυθεί κάθε υπόνοια εφαρμογής αθέμιτων πρακτικών ή μεροληπτικού χειρισμού υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου διαμηνύει πως είναι λογικό και αυτονόητο ότι τέτοιες καταγγελίες πρέπει να τεκμηριώνονται στις αρμόδιες αρχές της χώρας και στις διοικήσεις των τραπεζών μελών μας για τον κατάλληλο χειρισμό.

Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου: 

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου ΣΥΠΡΟΔΑΤ, κ. Κώστα Μελά, στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma αναφορικά με την εμπλοκή τραπεζικών υπαλλήλων σε αθέμιτες πρακτικές κατά τη διαδικασία των εκποιήσεων ακινήτων. Καταρχήν σημειώνεται ότι τόσο οι διαδικασίες των εκποιήσεων, όσο και των τραπεζικών εργασιών ευρύτερα διέπονται από το πλέον αυστηρό νομικό, κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου διαχρονικά και έντονα τάσσεται υπέρ της διαφάνειας, της πλήρους νομιμότητας και της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, οργανισμών ή και ατόμων σε κάθε οικονομική συναλλαγή, επικοινωνία ή συζήτηση για επίλυση προβλημάτων. Άλλωστε, με αυτήν ακριβώς την προσέγγιση είναι που -πολλάκις- έχουμε πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν επαφές και με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, έχοντας μάλιστα καταλήξει σε συγκεκριμένες, κοινά συμφωνηθείσες, διαδικασίες και δημιουργία αποτελεσματικών μεθόδων επικοινωνίας για τον χειρισμό υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.    

Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε γενικεύσεις και καταγγελίες στη βάση «ψιθύρων» όπως σημείωσε ο κ. Μελάς, δε βοηθούν, αλλά αντίθετα δημιουργούν καχυποψία, αμφιβολίες και αρνητικό κλίμα μεταξύ τραπεζών, πολιτών, επιχειρήσεων και πολιτείας.

Ως εκ τούτου, για να διαλυθεί κάθε υπόνοια εφαρμογής αθέμιτων πρακτικών ή μεροληπτικού χειρισμού υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι λογικό και αυτονόητο ότι τέτοιες καταγγελίες πρέπει να τεκμηριώνονται στις αρμόδιες αρχές της χώρας και στις διοικήσεις των τραπεζών μελών μας για τον κατάλληλο χειρισμό.

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή για το κούρεμα- Ορθά έγινε απομείωση των καταθέσεων έκρινε το Δικαστήριο
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά