Ικανοποίηση δανειοληπτών για πρωτοβουλία Κωνσταντίνου Ηροδότου

Την πρωτοβουλία του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνου Ηροδότου σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού για ψηφιακή λύση ταυτοποίησης στοιχείων τραπεζικών πελατών, χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών(ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τονίζει πως η πρωτοβουλία αυτή του κ. Ηροδότου, έχει στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας συλλογής, ταυτοποίησης και επικαιροποίησης στοιχείων για πελάτες και δυνητικούς τραπεζικούς πελάτες. «Με την εξέλιξη αυτή», επισημαίνει, «οι δανειολήπες θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής για την διεκπεραίωση των τραπεζικών τους συναλλαγών και επιπρόσθετα θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των τραπεζικών υπηρεσιών,  τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, την Οδηγία και τον Κώδικα Συμπεριφοράς που έχουν υποχρέωση να εφαρμόζουν οι Τράπεζες.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών σημειώνει πως πέραν από τα πιο πάνω, αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός της πρόσφατης αξιολόγησης του οίκου Standard and Poor’s, της κυπριακής οικονομίας κατά μία βαθμίδα, από BBC- , στο BBC.

Όπως επισημαίνει, είναι αισθητή πλέον η σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης του τόπου μας εν μέσω των αρνητικών επιπτώσεων λόγω της πανδημίας, της αύξησης του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης λόγω του Ουκρανικού πολέμου.

«Με βάση αυτή την θετική εξέλιξη», υπογραμμίζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ, «είμαστε αισιόδοξοι και ευελπιστούμε ότι η επίλυση διαφόρων ζητημάτων, -όπως η δανειοδότηση, η διευθέτηση χρεών και η αναδιάρθρωση μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών θα είναι πλέον ταχύτερη και ευκολότερη, αφού οι τράπεζες θα έχουν ενημερωμένα συστήματα, και δεν θα απαιτείται η χρονοτριβή που υπήρχε μέχρι σήμερα, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με την επικαιροποίηση των δεδομένων των δανειοληπτών».

Δειτε Επισης

Νάγκελ (ΕΚΤ): Δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει σειρά μειώσεων επιτοκίων
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Τράπεζα Κύπρου: Επαναγορά μετοχών στο πλαίσιο του buyback €25 εκατ.
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
DORA: Ο κανονισμός που έρχεται να θωρακίσει τράπεζες, fintech και επενδυτικές από κυβερνοαπειλές
Το στίγμα πορείας του Χριστόδουλου Πατσαλίδη-Η συνεργασία με Κεραυνό και το πρώτιστο μέλημα του Διοικητή
Ξεκίνησε το buyback μετοχών η Τράπεζα Κύπρου