Ευγενίου και Χατζησταυρής για σύμβουλοι της Ελληνικής Τράπεζας

Με σύμβουλους τους Ευγένιο Ευγενίου και Χριστόδουλο Χατζησταυρή αναμένεται να πορευθεί από το τέλος του μήνα η Ελληνική Τράπεζα, με την εκλογή τους στο συγκεκριμένο αξίωμα να τίθεται στη βάσανο της 48ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης, στο τραπέζι θα βρεθεί πρόταση εκ μέρους του Δ.Σ. για εκλογή στο αξίωμα του συμβούλου της τράπεζας, με ξεχωριστή ψηφοφορία, ως εξής: Του Ευγένιου Ευγενίου-τέως CEO της PwC Κύπρου και νυν προέδρου του Δ.Σ. του Invest Cyprus-, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού συμβούλου και του Χριστόδουλου Χατζησταυρή ως μη εκτελεστικού συμβούλου.

Ο Χριστόδουλος Χατζησταυρής είναι εγκεκριμένος λογιστής-μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Εργάστηκε στο διεθνή Οίκο Ελεγκτών/ Οικονομικών Συμβούλων Pricewaterhouse Coopers από το 2004 μέχρι το 2008 και ακολούθως στην Υπηρεσία Στρατηγικής, Συγχωνεύσεων & Εξαγορών του Ομίλου της Τράπεζας Κύπρου.

Από το 2014 εργάζεται στην εταιρεία Wargaming Public Company Ltd, όπου τώρα υπηρετεί στη Γενική Διεύθυνση του Γραφείου του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή.

Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας από το 2014 μέχρι το 2019. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ασφαλιστικών θυγατρικών του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life Insurance Company Limited και Παγκυπριακή Ασφαλιστική Λίμιτεδ, όπως επίσης και της HB Insurance Holding Limited, και προεδρεύει των Επιτροπών Στρατηγικής των δύο Ασφαλιστικών θυγατρικών.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης θα κατατεθεί περαιτέρω πρόταση για επανεκλογή του διοικητικού συμβούλου της Ελληνικής Τράπεζας Χρίστου Θεμιστοκλέους, ως ανεξάρτητου μη εκτελεστικού συμβούλου.

Πέραν των πιο πάνω, βάση της ατζέντας, την 48η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Τράπεζας θα απασχολήσουν τα εξής θέματα:

1. Μελέτη και έγκριση της έκθεσης διαχείρισης για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021.

2. Μελέτη και έγκριση των οικονομικών καταστάσεων και της έκθεσης των ελεγκτών για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2021.

3. Έγκριση της έκθεσης πολιτικής αμοιβών για το έτος 2021 και καθορισμός της αμοιβής των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

4. Έγκριση της πολιτικής αμοιβών διοικητικών συμβούλων.

5. Επαναδιορισμός των ελεγκτών και εξουσιοδότηση του διοικητικού συμβουλίου να καθορίσει την αμοιβή τους.

Δειτε Επισης

Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Μειώνεται η ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια, αμετάβλητη για στεγαστικά
Ν. Χριστοδουλίδης: Γιατί αυξάνονται οι τιμές και τα μέτρα συγκράτησης του πληθωρισμού (βίντεο)
Εισαγωγή νέων Γραμματίων Δημοσίου Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΧΑΚ
Η επιστροφή της Τράπεζας Κύπρου
Στα κέρδη την Τετάρτη το ΧΑΚ, μεγάλο ενδιαφέρον για τραπεζικές μετοχές
Πανίκος Νικολάου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Τράπεζα Κύπρου η έγκριση για πληρωμή μερίσματος
Με τις... ευλογίες Κεραυνού η Eurobank A.E.-Είδε Ζανιά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου