Ανανεώθηκε η συλλογική σύμβαση EΤΥΚ-Alpha Bank (2019-2022)

Αίσια κατάληξη είχαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΤΥΚ και της διοίκησης της Alpha Bank σε σχέση με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης, η οποία έληξε στις 31/12/2018.

Οι διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν σε ανώτατο επίπεδο των δύο πλευρών, και συγκεκριμένα μεταξύ του επίτιμου πρόεδρου της ΕΤΥΚ Λοΐζου Χατζηκωστή, εκ μέρους της συντεχνίας, και εκ μέρους της Διοίκησης του Ομίλου στην Αθήνα, από τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κας Μελίσσας Φραγκίσκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ, οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετούς μήνες και από τους εκπροσώπους της διοίκησης της τράπεζας επιδείχθηκε πολύ θετική και καλοπροαίρετη προσέγγιση.

Η διαπραγματευτική ομάδα της τράπεζας αποτελείτο από τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου, κα Μελίσσα Φραγκίσκη, το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας στην Κύπρο, κ. Κωνσταντίνο Κουτεντάκη, την Υπεύθυνη Προσωπικού για τις Θυγατρικές Εταιρείες του Ομίλου, κα Θεώνη Τριανταφυλλίδου και το Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας στην Κύπρο, κ. Θεοφάνη Λούμπα.

Η κατάληξη των διαπραγματεύσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης (2019-2022) ήταν θετική, αφού ΕΤΥΚ και Διοίκηση της Τράπεζας έφθασαν σε συμφωνία, η οποία έχει σήμερα υπογραφεί.

Σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, το περιεχόμενο της συμφωνίας είναι πολύ ικανοποιητικό και ισοζυγισμένο, αφήνοντας ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που συνεχίζουν να υφίστανται, τόσο στο χώρο μας όσο και στην οικονομία και στον τόπο μας γενικότερα, η συμφωνία αποτελεί ακόμα μια σημαντική επιτυχία για την οργάνωσή μας, καθώς διασφαλίζει για την επόμενη, κρίσιμη χρονική περίοδο, τα δικαιώματα και τις συνθήκες εργασίας των συναδέλφων σε ικανοποιητικό επίπεδο», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΤΥΚ. 

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται