Eurobank Κύπρου: Στα τελικά στάδια μιας επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ

InBusinessNews  24/06/2022 12:33
Eurobank Κύπρου: Στα τελικά στάδια μιας επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ

Eurobank Κύπρου: Στα τελικά στάδια μιας επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ

InBusinessNews  24/06/2022 12:33

Την προσήλωση της Eurobank Κύπρου στη στήριξη των πελατών της, τη στήριξη της οικονομίας και τη χρηματοδότηση υγιών και βιώσιμων αναπτύξεων, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, κ. Μιχάλης Λούης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Event Center της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου. Η εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους πελάτες της Τράπεζας στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λάρνακας, μετά τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Η παρουσία ηγετικών στελεχών του Ομίλου της Eurobank στην εκδήλωση έστειλε το μήνυμα πως επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κυπριακή αγορά και επενδύει στη στήριξη των επιχειρήσεων και της κυπριακής οικονομίας γενικότερα.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας τον Όμιλο, στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, ο Γενικός Διευθυντής Chief Risk Officer του Ομίλου, κ. Χρήστος Αδάμ και ο Senior Advisor της Eurobank AE, κ. Κώστας Βουσβούνης.

Στο πλαίσιο τοποθέτησής του ο κ. Λούης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Eurobank Κύπρου, διαβεβαίωσε πως η Τράπεζα θα συνεχίσει, όπως άλλωστε έπραξε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μέχρι σήμερα, να στηρίζει και να ενισχύει τους πελάτες της με κάθε δυνατό τρόπο.

Μετέφερε, παράλληλα, τη δέσμευση της Eurobank Κύπρου για παροχή υψηλής ποιότητας προσωπικής εξυπηρέτησης με ευελιξία και ταχύτητα και με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων που παρέχει η τεχνολογία για διευκόλυνση των πελατών της τράπεζας. Η διαπροσωπική προσέγγιση και η απρόσκοπτη παροχή στήριξης στην κυπριακή οικονομία αποτελούν άλλωστε στρατηγικό στόχο καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας της Τράπεζας στο νησί, η οποία φέτος συμπληρώνει 15 χρόνια.

Ο κ. Λούης επισήμανε ότι «το 2022 αποτελεί χρονιά-ορόσημο στην προσπάθεια διαχείρισης των επιπτώσεων του πολέμου και του πληθωρισμού», ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως η Eurobank Κύπρου «παραμένει προσηλωμένη και έτοιμη να χρηματοδοτήσει επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν και οι οποίες βασίζονται σε σωστά κριτήρια μέτρησης του κινδύνου, απόδοσης και βιωσιμότητας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην επικείμενη τεχνολογική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τράπεζας, καθώς βρίσκεται στα τελικά στάδια μιας επένδυσης εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο, εντός 2022, να προσφέρει στους πελάτες της τραπεζικές εμπειρίες βασισμένες σε τεχνολογία αιχμής, αποτελεσματικά και γρήγορα.

Ο κ. Λούης στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η Eurobank Κύπρου, κατάφερε και μέσα στο 2021 να είναι επικερδής, να έχει την ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, να διατηρεί σημαντικότατη πλεονάζουσα ρευστότητα, να διαθέτει ένα εξαιρετικής ποιότητας δανειακό χαρτοφυλάκιο, αλλά πάνω από όλα να παραμένει ανθρώπινη και κοντά στους πελάτες της.

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, ανέφερε πως «η περαιτέρω ανάπτυξη της παρουσίας μας στην Κύπρο και η συμβολή μας στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας αποτελεί στρατηγική επιλογή».

Παράλληλα, διαμήνυσε πως διανοίγεται ένα νέο παράθυρο δυνατοτήτων, με μεγάλες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Όμιλος Eurobank θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς το 2021 συνέχισε την κερδοφορία του, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το 2022 να είναι επίσης ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.  

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας